Quantcast

http://picasion.com/

Μαγειρεύουμε την καλοκαιρινή βερσιόν του κοκκινιστού... Μοσχάρι με φασολάκια!

«Απενοχοποιήστε» τα φασολάκια ή απλώς... απογειώστε το μοσχάρι!
Νόστιμο, χορταστικό, μαμαδίστικο, εύκολο και πλήρες σε στοιχεία και αρώματα! Μια πιο καλοκαιρινή θα λέγαμε εκδοχή του κλασσικού «μοσχαράκι κοκκινιστό» που θα κάνει και τον πιο... δύσπιστο με τα φασολάκια να τα καταβροχθίσει! Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς αυτή την εβδομάδα μας προτείνει μοσχάρι με φασολάκια. Δείτε τη συνταγή:

Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο (κομμένο σε μερίδες)
700γρ. φασολάκια φρέσκα (πλατιά, καθαρισμένα καλά)
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεµµύδι ξερό (µεγάλο τριµµένο στον τρίφτη)
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλ. ελαιόλαδο
400γρ. ντομάτες φρέσκες (τριµµένες στον τρίφτη)
1 φλ. μαϊντανό
1 κ. σ. ζάχαρη
1 κ. σ. ξίδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε µια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τις µερίδες του κρέατος και τις σοτάρουμε µέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Αµέσως µετά ρίχνουμε τα φρέσκα κρεµµυδάκια και το κρεµµύδι. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε µε το λευκό κρασί. Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 30΄ τουλάχιστον, µέχρι να µαλακώσει αρκετά το κρέας.

Ρίχνουμε µέσα τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Αµέσως µετά προσθέτουμε τις τριµµένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το ξίδι, το μαϊντανό και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει βράση, µετριάζουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί τουλάχιστον για 45 µε 60΄ακόµα.

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ