Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Τηγανιά κοτόπουλου με μανιτάρια και μουστάρδα

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Τηγανιά... αυτή η εύκολη και τόσο νόστιμη λύση για το τραπέζι μας. Από τις πρώτες επιλογές της παρέας σε ταβέρνα, από τα αγαπημένα φαγητά της οικογένειας το Σαββατοκύριακο. Ετοιμάζεται στο άψε σβήσε, δε θέλει πολλά υλικά για να απογειωθεί και
μαγειρεύεται με πολλούς συνδυασμούς. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας ετοίμασε την κοτο-εκδοχή της, με μανιτάρια και μουστάρδα. Δείτε τη συνταγή:

Υλικά

100 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, (ψιλοκομμένα)
4 στήθη κοτόπουλου (κομμένα καρέ ή και ολόκληρα)
500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά,(κομμένα στα 4)
150 ml λευκό ξηρό κρασί
350 ml ζωμός κοτόπουλου
100 γρ. μουστάρδα
80 γρ. βούτυρο
λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 -3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αφού ξεπλύνουμε το κοτόπουλο, το αλατίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε και φυλάσσουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, αλατίζουμε σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα φιλέτα και τον ζωμό. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Κατόπιν αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα (περίπου στο μισό). Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ