Quantcast

http://picasion.com/

Γεωργιάδης: Πολύπλοκο το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

«Πρόκειται για ένα πολύ σύνθετο και πολύπλοκο θέμα που μας κληροδότησε η προηγούμενη Κυβέρνηση», είπε ο Υπουργός. Μιλώντας στο Capital τόνισε ότι «Πρώτον και κυριότερο διότι οι Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ερευνά ζήτημα κρατικών ενισχύσεων από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και άρα είναι
πολύ πιθανόν η χώρα να αναγκαστεί να επιστρέψει χρήματα πίσω. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση φέρεται να είχε δώσει διαβεβαιώσεις στους τευτλοκαλλιεργητές ότι θα εξασφάλιζε την πληρωμή της φετινής παραγωγής τους. Το κράτος όμως δεν μπορεί να αγοράσει ζαχαρότευτλα. 

Εμείς προσπαθούμε σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να βρούμε λύση για τους τευτλοπαραγωγούς. Αλλά η λύση πρέπει να είναι σύννομη και να έχει λογικό αποτέλεσμα για τους Έλληνες φορολογουμένους. Ψάχνουμε να βρούμε επενδυτές οι οποίοι θα έβρισκαν λογικό υπό κάποιους όρους να αγοράσουν την παραγωγή τους. 

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους τευτλοπαραγωγούς και τον φερόμενο επενδυτή που εκείνοι υποστηρίζουν, τον κ. Fecker, και εκπροσώπους της Τράπεζας Πειραιώς για να βρούμε λύση. Δεν είναι εύκολο πάντως θέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ