Quantcast

http://picasion.com/

Βεσυρόπουλος: «Η στήριξη της βοοτροφίας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει ο Απόστολος Βεσυρόπουλος τις περιοδείες του και την επικοινωνία του με τους πολίτες της Ημαθίας. Χθες επισκέφθηκε το βιομηχανικό σφαγείο Ημαθίας και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εργαζόμενους. Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος είχε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Βοοτροφικού Συλλόγου αλλά και βοοτρόφους της Ημαθίας. Από την πλευρά τους οι βοοτρόφοι αναφέρθηκαν στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της βοοτροφίας όπως, η υψηλή φορολογία, οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, οι παράνομες ελληνοποιήσεις, ο ελλιπής έλεγχος της αγοράς κρέατος, οι ελλείψεις κτηνιατρικών υπαλλήλων στην Π.Ε. Ημαθία, η διαμόρφωση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για την περίοδο 2021-2027 και η άμεση τροποποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ως προς τη κάλυψη των νόσων των βοοειδών.
Ο κ. Βεσυρόπουλος δεσμεύτηκε ότι, θα συνεχίσει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο να βρεθούν λύσεις στα ουσιαστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των βοοτρόφων. Ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις για την αναγέννηση της κτηνοτροφίας και του πρωτογενούς τομέα, που περιλαμβάνουν:

- Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα στο 20%, από 28% που είναι σήμερα.
- Εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή 9%, για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ από 22% που είναι σήμερα για τα φυσικά πρόσωπα.
- Μείωση ασφαλιστικών εισφορών.
- Ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι, «η βοοτροφία αποτελεί αναπτυξιακό πλεονέκτημα για την Ημαθία, που διαθέτει άρτιες και σύγχρονες μονάδες εκτροφής βοοειδών. Η στήριξη του κλάδου και ο εκσυγχρονισμός των μονάδων και των δικτύων παραγωγής και εμπορίας αποτελούν προτεραιότητα για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ