Quantcast

http://picasion.com/

Μαγειρεύουμε Σπετζοφάι με μελιτζάνες!

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε χοντρά καρέ. Το ίδιο και το λουκάνικο. Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα λουκάνικα σε λίγο ελαιόλαδο. Τα αφαιρούμε και τα φυλάσσουμε στην άκρη. Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, τις μελιτζάνες και την καυτερή. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη. Κατόπιν, προσθέτουμε τα λουκάνικα, ρίχνουμε λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15-20΄ να δέσει η σάλτσα.

Τέλος αποσύρουμε και εκτός φωτιάς σπάμε την φέτα με τα χέρια μας και πουδράρουμε με λίγη φρέσκια ρίγανη.

Υλικά

2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα

2 μελιτζάνες φλάσκες

2 κόκκινες πιπεριές

2 πράσινες πιπεριές

1 κίτρινη πιπεριά

1 καυτερή πιπεριά

1 σκ. σκόρδο

1/3 κούπας ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι

3 ώριμες τομάτες (τριμμένες στον τρίφτη)

1/2 κούπα κρασί λευκό

Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, λίγη ρίγανη φρέσκια

100γρ. φέτα (προαιρετικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ