Quantcast

http://picasion.com/

Πλάκα κάνεις; Δείτε πότε έρχεται η θάλασσα στη Βέροια

Τι άλλο θα ακούσουμε;
Σηματοδοτεί άραγε η αποκόλληση του γιγάντιου παγόβουνου μεγέθους ίσου με την Κύπρο από την Ανταρκτική την αρχή του τέλους; Οι ειδικοί λένε είναι ότι πρόκειται για μια φυσική διαδικασία, που επιταχύνεται όμως δραματικά από την άνοδο της θερμοκρασίας σε

ολόκληρη την υφήλιο. Και το πρόβλημα είναι ότι οι πάγοι δεν λιώνουν μόνον στην Ανταρκτική, αλλά και στον Βόρειο Πόλο. Κι αν λιώσουν όλοι οι πάγοι τότε η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει κατά 65 ολόκληρα μέτρα! Τι θα συμβεί όμως στην πόλη της Βέροιας, αν λιώσουν οι πάγοι στους πόλους; 

Το σίγουρο είναι ότι ο κάμπος της Ημαθίας θα πάψει να υφίστανται στη μορφή που σήμερα γνωρίζουμε. Σ’ ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο όλες οι περιοχές από την Περιφερειακή Οδό της Βέροιας και προς το Πλατύ, θα βρεθούν κάτω από το νερό. 

Ειδικοί, πάντως, εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να περάσουν μερικές χιλιετίες και να μη ληφθεί κανένα μέτρο για την κλιματική αλλαγή για να γίνει πραγματικότητα αυτό το ακραίο σενάριο. 

Οπότε, Βεροιώτες μην έχετε καμία απολύτως ανησυχία... Θα περάσουν πολλές γενιές, για να δούνε... παραθαλάσσια την πόλη μας!

4 σχόλια:

  1. Αν είναι να ξεκινήσουμε από τώρα να κάνουμε ψαροταβέρνες και ξενοδοχεία μπας και βγάλουμε κανένα φράγκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αdmin, στα ίσα η ερώτηση. χρήση η και καλλιέργεια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γνωστό το σενάριο εδώ και δεκαετίας, οπότε είτε ο ADMIN να σου κάνει το ίδιο ερώτημα, είτε είσαι τέρμα ντουγάνι.

      Διαγραφή
  3. κατσε ρε βεροιωτη να μαζεψουμε πρωτα τα ΡΟΔΑΚΙΝΑ και μετα...βλεπουμε για τη θαλασσα!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ