Να κηρυχθεί η Ημαθία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητούν οι Αγρότες

Η Ημαθία, η Πέλλα και η Χαλκιδική ήταν οι τρεις νομοί της Β. Ελλάδας που δέχθηκαν το πιο ισχυρό χτύπημα της χθεσινοβραδινής κακοκαιρίας, με την τελευταία να μετράει δυστυχώς και θύματα εκτός από καταστροφές. Οι παραγωγοί της Ημαθίας είδαν για μια ακόμη φορά τις καλλιέργειές τους
να καταστρέφονται και απελπισμένοι πια ζητούν την άμεση εκτίμηση και αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. Το πρωί της Πέμπτης 11/7 μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας προχώρησαν σε μια σειρά από επαφές με αρμόδιους φορείς, ζητώντας παράλληλα να τεθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σήμερα το πρωί μετά την χθεσινοβραδινή Βιβλική καταστροφή στο σύνολο των περιοχών της Ημαθίας επισκεφθήκαμε τον τοπικό ΕΛΓΑ. Καταθέσαμε τις καταστροφικές μας εμπειρίες μαζί με αποδεικτικά των καρπών και φωτογραφίες. Ήδη από νωρίς το πρωί όλος όπως ενημερωθήκαμε ο μηχανισμός του ΕΛΓΑ κινητοποιήθηκε στις διάφορες περιοχές του νομού για την επιτόπια καταγραφή.

Ακολούθως επισκεφθήκαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαιτζίδη όπου παρουσία και των δύο πρόσφατα εκλεγέντων βουλευτών Μπαρτζώκα Τάσου και Λάζαρου Τσαβδαρίδη ζητήσαμε να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες που θα οδηγήσουν στην άμεση εκτίμηση και αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

Ζητήσαμε επίσης να χαρακτηριστεί μετά την θεομηνία η περιοχή της Ημαθίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Είναι τόσο μεγάλες οι ζημίες, τόσο στην παραγωγή όσο και στο φυτικό κεφάλαιο καθώς επίσης και σε υποδομές, κτίρια, θερμοκήπια, ποιμνιοστάσια κλπ. που κάνει επιτακτική την ανάγκη της άμεσης στήριξης αφ' ενός αλλά και της γρήγορης αποζημίωσης αφ' ετέρου.

Καλούμε επίσης τον Υπουργό Γεωργίας να ενεργοποιήσει άμεσα όλους τους μηχανισμούς και τα εργαλεία που έχει στην διάθεσή τους ώστε να ανακουφιστούν οι παραγωγοί της Ημαθίας και να αποκατασταθεί η φυτική ισορροπία για να συνεχισθεί ομαλά η καλλιέργεια για τα επόμενα χρόνια.

Καλούμε την Ε.Κ.Ε. να αποδείξει πράγματι το ενδιαφέρον της και να απορροφήσει την εναπομείνασα παραγωγή σε ικανοποιητικές για τον παραγωγό τιμές , καθώς και να συμβάλλει έμπρακτα στην αποκατάσταση του φυτικού κεφαλαίου το οποίο έχει καταστραφεί.

Καλούμε επίσης τους αγρότες να βρίσκονται κοντά στον Αγροτικό Σύλλογο για κάθε πληροφόρηση και για κάθε μελλοντική διεκδίκηση που θα χρειαστεί».


(Φωτογραφίες του Γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Θοδωρή Παπακωνσταντίνου)Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ