Quantcast

http://picasion.com/

Εγκαινιάστηκε ο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως και Οσίου Παϊσίου στη Μονή Μουτσιάλης

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην γυναικεία Ιερά Μονή της Μουτσιάλης. Την Παρασκευή 5 Ιουλίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μετέφερε στον Ιερό Ναό τα μαρτυρικά Ιερά Λείψανα και συνέχεια χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό των Εγκαινίων και κήρυξε τον θείο λόγο. Το Σάββατο 6 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο. Δείτε φωτογραφίες:































3 σχόλια:

  1. Παρακαλώ πεστεμου που βρησκετε η ιερα Μονή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά την γέφυρα του Αλιάκμονα στο Φράγμα έξω από την Βέροια, παίρνουμε τον παραποτάμιο δρόμο της ΔΕΗ προς Σφηκιά. Μετά από 10 περίπου χλμ, το μοναστήρι είναι στο αριστερό μας χέρι σε μία ανηφόρα. Δεν μπερδευόμαστε με τήν 1η ανηφόρα που είναι επίσης στα αριστερά, αμέσως μετά τις σήραγγες. Η 1η ανηφόρα οδηγεί στην Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου, που βρίσκεται αρκετά ψηλότερα. Η 2η ανηφόρα αριστερά οδηγεί στην Ι. Μ. Μεταμορφώσεως Μουτσιάλη, που απέχει λίγα μόλις μέτρα από τον παραποτάμιο δρόμο.

      Διαγραφή
  2. 1) Tο καθολικό ( = ο ναός) της Μονής είναι παμπάλαιο. Τόσα χρόνια δεν είχε εγκαίνιο ( = λείψανο Αγίου) η Αγία Τράπεζα, σε αντιμήνσιο ετελείτο η Θεία Λειτουργία;
    2) Απαράδεκτα καινοτόμες οι αγιογραφίες του Οσίου Παϊσίου. Μόνον οι Μάρτυρες επιτρέπεται να εικονίζονται να κρατούν Σταυρό, όχι οι άλλοι Άγιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ