Quantcast

http://picasion.com/

Άνοιξε και πάλι η οδός Σοφού στη Μπαρμπούτα!

Στην... «κυκλοφορία» δόθηκε επιτέλους η οδός Σοφού στην παραδοσιακή συνοικία της Μπαρμπούτας, έπειτα από ένα περίπου χρόνο όπου παρέμεινε κλειστή λόγω κατάρρευσης του αρχοντικού Τουρώνη, ενός ιστορικής σημασίας διατηρητέου κτιρίου, που δεν κατάφερε να σωθεί. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, η οδός Σοφού, ο κάθετος δρόμος που συνέδεε την οδό Κεντρικής με το εστιατόριο «12 Γράδα» παρέμενε κλειστή από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Βέροιας, λόγω εργασιών αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί και έως την απομάκρυνση των αδρανών υλικών.
Αυτή τη φορά όμως, η οδός Σοφού, το αγαπημένο αυτό τουριστικό μονοπάτι, επανήλθε μόνο για πεζούς!



10 σχόλια:

  1. δεν δειχνει πολυ ασφαλες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως θα έδειχνε ασφαλής μπορείς να το εξηγήσεις

      Διαγραφή
    2. 12:55 και όπως επιθυμούσε ο 10:36 να το έφτιαχναν θα έλεγε: καλα μαύρο χρώμα οι κολωνες? η κάτι άλλο. στην Ελλάδα είμαστε, έχουμε ντοκτορά στην γκρίνια.

      Διαγραφή
  2. Οι επιδοτήσεις ΕΣΠΑ σε καφετέριες που κλείνουν σε τρία χρόνια, θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε από κατάσταση διατηρητέων ,αφού θέλει ο Δήμος να κρατήσει τον χαρακτήρα της παλιάς πόλης και να μην γεμίσουμε με σιδηροκατασκευές τα στενά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αρχοντικό "δεν κατάφερε να σωθεί"; Μα τα άψυχα κτίρια δεν σώζονται από μόνα τους. Η σωστή φράση θα ήταν "δεν καταφέραμε να το σώσουμε". Αλλά ούτε κι αυτό είναι τελείως σωστό, γιατί λέμε ότι καταφέραμε (ή δεν καταφέραμε) κάτι, μόνο εφόσον προσπαθήσαμε να το πετύχουμε. Εμείς όμως δεν κάναμε την παραμικρή προσπάθεια να σώσουμε αυτήν τη θαυμάσια συνοικία, που μόνο χάρη στην ατομική πρωτοβουλία ορισμένων πολιτών διασώζει κάτι από την παλιά της ομορφιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε παιδια αυτο ειναι ενα απλο υποστεγο.αν πεσει καποιο κτηριο ο θεος να βαλει το χερι του... προχειροδουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν είναι να κοιμηθείς από κάτω είναι προχειροδουλεια, από την άλλη αν είναι να κάνεις μια διάβαση περί των 10 δευτερολεπτων είναι το βέλτιστο.

      Διαγραφή
  5. Εγώ πάντως με τα παιδιά μου θα πάω από το επόμενο στενό δεν ρισκάρω ούτε 10 δετερολεπτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βάλτε τις μπουλντόζες να τα γκρεμίσουν όλα!! σιγά τα ιστορικά κτίρια!! Ισοπεδώστε την περιοχή να καθαρίσει.. Φασουλονταβάδες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας πήρε έναν χρόνο να κάνετε αυτό? Αν όντως γινόντουσαν οι εργασίες έτσι όπως τα λέτε, στον ένα μήνα το πολύ θα άνοιγε ο δρόμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ