Το διήμερο 31/7-1/8 η θερινή πανήγυρης του Αγίου Αντωνίου - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Το διήμερο 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου γιορτάζει ο Ιερός Ναός Αγίου Αντωνίου πολιούχου Βεροίας. Το απόγευμα της Τετάρτης 31/7 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του Τιμίου Σταυρού από το Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτανεία των λειψάνων του αγίου Αντωνίου του Βεροιέως και του Τιμίου Σταυρού στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ευλογία των Βεροιέων. Το πρωί της Πέμπτης 1 Αυγούστου θα τελεστεί όρθρος της εορτής και θεία Λειτουργία, ενώ μετά το πέρας της Λειτουργίας θα τελεστεί ο καθιερωμένος Αγιασμός για την Πρόοδο του Τιμίου Σταυρού.
Η Τροχαία Βέροιας, προκειμένου να διεξαχθούν με ασφάλεια οι παραπάνω θρησκευτικές εκδηλώσεις, θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης, την Τετάρτη 31 Ιουλίου και την Πέμπτη 1 Αυγούστου. Συγκεκριμένα αποφάσισε:
Από 10:00 ώρα της 31-07-2019 έως την 24:00 ώρα της 01-08-2019, την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης, παντός είδους οχημάτων, στις κάτωθι οδούς:
- στην οδό Αγίου Αντωνίου, από τη συμβολή της με την οδό Μαλακούση έως τη συμβολή της με την οδό Βερμίου,
- στην πάροδο Αγίου Αντωνίου έως τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής, καθώς και
- στην Πλατεία Αγίου Αντωνίου.
Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας του Τιμίου Σταυρού την Τετάρτη 31-07-2019, κατά τις ώρες 20:30΄ έως 22:30΄, την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, στις κάτωθι οδούς:
- στην οδό Μαλακούση, από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου έως τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής,
- στην οδό Βενιζέλου, από τη συμβολή της με την οδό Μαλακούση έως τη συμβολή της με την οδό Εληάς,
- στην οδό Εληάς, από τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου έως τη συμβολή της με τη οδό Ανοίξεως,
- στη λεωφόρο Ανοίξεως, από τη συμβολή της με την οδό Εληάς έως τη συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου,
- στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τη συμβολή της με τη λεωφόρο Ανοίξεως έως τη συμβολή της με την οδό Βενιζέλου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών, με μέριμνα του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας. Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Βέροιας, ενώ μέτρα τροχαίας θα ληφθούν από το Τ.Τ. Βέροιας, οποίο εξουσιοδοτείται για τη λήψη πρόσθετων μέτρων κυκλοφοριακής ασφάλειας, εφόσον απαιτηθεί.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις, εξαιρούνται τα οχήματα των διοργανωτών, τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η διέλευση των οποίων θα επιτρέπεται, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης και μόνο κατόπιν ενημέρωσης των επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 και 458 του Π. Κ., και τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ