Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Βεσυρόπουλος: «Να βάλουμε τον πρωτογενή τομέα σε μια νέα εποχή»

Κοντά στα μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εξαγωγικών επιχειρήσεων της Ημαθίας βρέθηκε ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Βουλευτής, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. Μέσα από έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, ο κ. Βεσυρόπουλος
παρουσίασε τις προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τους αγρότες, που περιλαμβάνουν:

- Άμεση αξιοποίηση των 4 δις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που παραμένουν αδιάθετα.

- Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 22% στο 9%, για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ και αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Μείωση του φορολογικού συντελεστή των αγροτικών επιχειρήσεων από το 28% στο 20%.

- Μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεταιριστικά σχήματα.

- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους αγρότες.

- Ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς και ανταγωνιστικές.

- Tροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που χρονολογείται από τη δεκαετία του 50, ώστε να υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη των ζημιών και άμεση καταβολή αποζημιώσεων.

- Εντατικοποίηση των ελέγχων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

- Ανενεργές εγκαταστάσεις, εκτάσεις και υποδομές που βρίσκονται στα χέρια του Κράτους ή στον εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας θα αξιοποιηθούν άμεσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ