Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ετοιμάζουμε πατάτες jacket με σαλάμι μπίρας και Philadelphia - Ε, πιάστε και μια παγωμένη μπύρα!

Επιμέλεια Γιώργος Μεταξάς
Οι jacket potatoes είναι οι πατάτες που ψήνονται στο φούρνο ολόκληρες με τη φλούδα. Πατάτα με... ζακέτα δηλαδή, που θα μπορούσε να είναι η αγαπημένη συνταγή της Ελληνίδας μάνας. Είναι όμως μια τόσο εύκολη και νόστιμη συνταγή με πολλές
παραλλαγές, που θα γίνει η νέα σας καλοκαιρινή μανία όταν καλείτε φίλους στο σπίτι και θέλετε να συνοδεύσετε τις παγωμένες μπύρες σας! Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, μας δείχνει πώς να ετοιμάσουμε πατάτες jacket με σαλάμι μπύρας και τυρί κρέμα. Δείτε τη συνταγή:


Υλικά
4 μέτριες πατάτες 
8 φέτες σαλάμι μπύρας ψιλοκομμένες
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
100ml. κρέμα γάλακτος
λίγο μαϊντανό
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
200 gr. διάφορα κίτρινα τυριά (πιο πολύ cheddar)
αλάτι, πιπέρι
1 συσκ. Τυρί κρέμα Philadelphia
Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με τη φλούδα τους. Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄ σε δυνατό φούρνο. Μπορούμε επίσης να τις βράσουμε.

Κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι αδειάζουμε το εσωτερικό τους προσεχτικά σε μια μπασίνα. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα κομμένη μικρά κομμάτια, τον μαϊντανό, την πιπεριά, τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις πατάτες μας και τελειώνουμε πασπαλίζοντας φέτες από σαλάμι και λίγο cheddar. Ψήνουμε στους 180 για 30- 35΄. Αφού ψηθούν βάζουμε μια κουταλιά κρέμα τυριού και πουδράρουμε με λίγο σχοινόπρασο.

Μπορούμε αντί για σαλάμι μπίρας να βάλουμε μπέικον ή ότι αλλαντικό επιθυμούμε.

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ