Quantcast

http://picasion.com/

Βεροιώτες, μιας άλλης εποχής!

Μια πολύ σπάνια εικόνα ανέβηκε στην σελίδα «Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο facebook. Απεικονίζονται τουλάχιστον 20 Βεροιώτες πριν από περίπου 60 χρόνια, οι οποίοι επιβιβάζονται σε βαγόνι των Σ.Ε.Κ. στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Βεροιας προκειμένου να καταταγούν στον Ελληνικό
Στρατό. Η χώρα μετά την κατοχή και τους εμφύλιους σπαραγμούς προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Χιλιάδες νέοι εκείνης της εποχής εκτελούσαν το πατριωτικό τους καθήκον με τιμή και με καμάρι. 

Εκείνα τα χρόνια, οι στρατιωτικές υποχρεώσεις κρατούσαν για πάνω από 2 χρόνια και οι μεταθέσεις ήταν κυρίως σε σύνορα Ελλάδας - Αλβανίας και Ελλάδας - Τουρκίας. 

Κάπου ανάμεσα στην φωτογραφία, μπορείτε να αναζητήσετε αγαπημένα σας πρόσωπα, που προφανώς ορισμένα από αυτά δεν είναι πλέον στην ζωή. Άλλωστε έχουν περάσει 62 ολόκληρα χρόνια από τότε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ