Τέλος εποχής για τους ντελιβεράδες - Απαιτούν 15% αποζημίωση για το μηχανάκι τους

«Είναι πλέον νόμος - Να τον επιβάλουμε»
Νέα εποχή για τους ντελιβεράδες όπως υποστηρίζει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, καθώς ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος που αφορά τους διανομείς και αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Ειδικότερα, ο νέος νόμος προβλέπει αποζημίωση για το μηχανάκι, νυχτερινό ωρομίσθιο και μέσα ατομικής προστασίας. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων.

«15% αποζημίωση για το μηχανάκι! Είναι πλέον νόμος! Να τον επιβάλουμε!

Είναι πλέον γεγονός! Μετά από έναν αγώνα διαρκείας εδώ και 2 χρόνια περίπου, που κορυφώθηκε στις 11 Απρίλη με την Πανελλαδική Μέρα Δράσης των διανομέων, τον οποίο συνεχίζουμε και εντείνουμε, ψηφίστηκε ο νόμος (Ν. 4611/2019 – Αρ. 55, 56, ) που αφορά τους διανομείς!

Από 17/5/19 οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι:

Να μας καταβάλουν κάθε μήνα με τον μισθό μας και αποζημίωση τουλάχιστον 15% επί του βασικού μισθού για τα έξοδα κίνησης, συντήρησης και χρήσης, όταν δουλεύουμε με δικό μας μηχανάκι.

1. Η αποζημίωση χρήσης αφορά: τα καύσιμα, την συντήρηση και επισκευή, το Κ.Τ.Ε.Ο., το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τα τέλη κυκλοφορίας και τίποτα άλλο.

2. Η αποζημίωση χρήσης υπολογίζεται ως εξής: (650 χ 15% = 98 ευρώ χ 0,006) = 0,59€ για κάθε ώρα εργασίας!

3. Επομένως το ελάχιστο ωρομίσθιο που πρέπει να μας καταβάλλουν οι εργοδότες καθορίζεται σε 3,66 + 0,59 = 4,25 €/ ώρα (για συμβατικό ωράριο 40 ωρών, Δευτέρα-Σάββατο από τις 6πμ-10μμ). Για τις νυχτερινές ώρες (10μμ-6πμ) δικαιούμαστε με προσαύξηση 25% : 5,17€/ώρα

4. Για Κυριακές και Αργίες με προσαύξηση 75%: 7€/ ώρα.

5. Η αποζημίωση χρήσης καταβάλλεται στην τράπεζα: μαζί με τον μισθό, συνυπολογίζεται στα δώρα, τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις και δεν συμψηφίζεται με τα πουρμπουάρ

Να μας παρέχουν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.)ανεξάρτητα από την αποζημίωση χρήσης που δικαιούμαστε:

1. Το κράνος, που ορίζεται πλέον στον Κ.Ο.Κ. (Ν. 2696, Αρ 12,παρ 6)

2. Πανωφόρι προστασίας του αναβάτη

3. Αδιάβροχη προστασία (ένδυση και υπόδηση)

4. Γάντια ή χούφτες

5. Ανακλαστικό γιλέκο

Καταγραφή της πινακίδας στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Περιμένουμε Υπουργική απόφαση.

Για όλα τα παραπάνω δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράφουμε κανένα έγγραφο ή όρο στη Σύμβαση καθώς είναι νομός και ισχύει για όλους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ