Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Αυτό το νησί, μόλις 3 ώρες από τη Βέροια, πρέπει να το επισκεφθείς

2 ώρες με το αμάξι και 1 ώρα με το καράβι
Η Σκιάθος είναι το πιο φημισμένο και κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ανταγωνίζεται τα τελευταία χρόνια τη Μύκονο, στο θέμα τουρισμού και διασκέδασης, μιας και θεωρείται από τα καλύτερα ελληνικά νησιά για τις διακοπές μας. Από τα 4 κύρια νησιά των Σποράδων, έχει τις καλύτερες παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι πολύ αμμώδεις και μεγάλες, ενώ αρκετές από αυτές είναι οργανωμένες με εγκαταστάσεις, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Αυτό το μικρό νησί, το οποίο προτιμάται από τους λάτρεις της φύσης, έχει συνολικά πενήντα παραλίες, οι οποίες είναι γνωστές για την λεπτή άσπρη άμμο ή τα λευκά τους βότσαλα και φυσικά τα καθαρά γαλαζοπράσινα νερά τους και συνδέεται με τον Άγιο Κωνσταντίνο και το λιμάνι του Βόλου. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες παραλίες που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς, αν έχεις επιλέξει την Σκιάθο ως τον προορισμό για τις καλοκαιρινές σου διακοπές;

Οι καλύτερες παραλίες που μπορείς να βρεις στην Σκιάθο!



Μεγάλη Άμμος

Η παραλία που βρίσκεται πιο κοντά στην πόλη της Σκιάθου ονομάζεται Μεγάλη Άμμος. Είναι σχετικά στενή σαν παραλία και μεγάλη και συνδυάζει την άμμο με τα μικρά βότσαλα. Για να φτάσεις εκεί όμως, θα πρέπει να κατέβεις έναν αρκετά απότομο λόφο. Η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή και είναι η παραλία που έχει αξιοποιηθεί περισσότερο από όλες στο νησί. Υπάρχουν πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες για να χωρέσουν αρκετοί τουρίστες, ενώ είναι αρκετά καλά προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους. Στην Μεγάλη Άμμο μπορείς να βρες από μπαρ και ταβέρνες μέχρι και καταστήματα για να κάνεις τα ψώνια σου, ενώ φυσικά υπάρχουν και αρκετά ξενοδοχεία και καταλύματα.
Κουκουναριές

Η πιο γνωστή και πολυσυζητημένη παραλία είναι οι Κουκουναριές, που βρίσκονται στην δυτική πλευρά του νησιού, σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκιάθου. Φυσικά είναι η πιο οργανωμένη από όλες, μιας και υπάρχουν όλα τα είδη των εγκαταστάσεων, όπως ταβέρνες και διάφορα είδη καταλυμάτων. Υπάρχει μέχρι και κάμπινγκ, αλλά και αρκετά beach bars. Επίσης, μπορείς να κάνεις διάφορα θαλάσσια σπορ. Μπορείς να επισκεφτείς τις Κουκουναριές με το λεωφορείο του νησιού, σταματώντας στην στάση 22, αλλά και με κάποιο ΙΧ ή μηχανάκι που θα έχεις νοικιάσει από την πόλη της Σκιάθου.
Banana

Δίπλα στις Κουκουναριές, από την νότια πλευρά, βρίσκεται η φημισμένη παραλία γuμνιστών της Σκιάθου, Μπανάνα. Δεν είναι προσβάσιμο το μέρος με λεωφορείο, αλλά υπάρχουν ορισμένες εγκαταστάσεις, όπως μερικά παραδοσιακά ταβερνάκια. Το όνομα της παραλίας παραμένει ένα μυστήριο. Αποτελείται στην ουσία από δύο παραλίες, εκ των οποίων η μικρότερη ή αλλιώς όπως την αποκαλούν «η μικρή μπανάνα» είναι και εκείνη που συχνάζουν οι γuμνηστές.
Παραλία Ελιά Μανδράκι

Αυτή είναι μια εξίσου όμορφη αμμώδης παραλία, στην οποία βρίσκεται ένα από τα πιο παραδοσιακά ταβερνάκια που σερβίρει φρέσκο ​​ψάρι. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ή η δυνατότητα να κάνεις κάποιο θαλάσσιο σπορ, αλλά το τοπίο είναι μοναδικό και κερδίζει όλους τους τουρίστες. Έχει ρηχά νερά και περιβάλλεται από αμμόλοφους και κόκκινα βράχια, αλλά είναι εύκολα προσβάσιμη. Βέβαια, μαζεύει αρκετούς γuμνηστές, μιας και είναι η πιο γραφική και από τις πιο μεγάλες παραλίες, εκτός όμως από το σημείο που βρίσκεται η ταβέρνα, μπροστά στην οποία υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες.
Παραλία Αγίας Ελένης

Η παραλία βρίσκεται βόρεια της παραλίας Μπανάνα, 14 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου και μόλις 1 χλμ από τις Κουκουναριές. Είναι σχετικά ήσυχη παραλία που περιβάλλεται από πεύκα, ενώ σε ένα μέρος της παραλίας υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ έχεις την δυνατότητα να κάνεις και θαλάσσια σπορ. Στην παραλία υπάρχουν δύο ταβέρνες, με υπέροχο φαγητό, ώστε να πάρεις το γεύμα σου μετά από τις ατέλειωτες βουτιές στα ρηχά και καταγάλανα της νερά.
Αχλαδιές

Η παραλία Αχλαδιές, βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κόλπο που περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους. Είναι μια στενή αλλά μεγάλη οργανωμένη αμμώδης παραλία, στην οποία βρίσκονται αρκετές ταβέρνες, καταστήματα για να κάνεις τα ψώνια σου, σούπερ μάρκετ και φυσικά καταλύματα, ώστε να μην χρειαστεί να αποχωριστείς αυτό το μαγευτικό τοπίο. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, επί πληρωμή, όπως και σε όλες τις υπόλοιπες παραλίες άλλωστε και μπορείς και εδώ να κάνεις θαλάσσια σπορ.
Βρωμόλιμνος

Μετά από τις Κουκουναριές είναι η πιο δημοφιλής παραλία της Σκιάθου. Είναι από τα μέρη που μαζεύονται οι νεαρότερες ηλικίες και δεν υπάρχει μονίμως δυνατή μουσική από το ασφυκτικά γεμάτο beach bar της παραλίας και προφανώς δεν ενδείκνυται για όσους προτιμούν την ηρεμία.
Υπάρχει μια ταβέρνα, ένα μπαρ και μπορείς να βρεις μέχρι και μια σχολή για θαλάσσια σπορ. Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία και φυσικά υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Παρ’ όλο τον κόσμο, τα νερά της είναι πάντα πεντακάθαρα, ενώ και μέσα υπάρχει άμμος και όχι φύκια.

Εσύ φέτος το καλοκαίρι ποιον προορισμό θα επιλέξεις για να κάνεις τις βουτιές σου;

3 σχόλια:

  1. Από τις...»μπανάνες»των...γυμνιστών θα πήρε το όνομα η παραλία «μπανάνα»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλοι οι προορισμοι Παλιομανα , Μαυραγγελες ,Μαχαιριτσια παραλιες με λεπτη αμμο και γαλαζοπρασινα νερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. E......και 3 ώρες δεν είναι!!!!! 2 ώρες έως τον βόλο και 3 ώρες το καράβι. αυτά εάν έχεις καλό timing ( να είσαι στον βόλο στις 8:00 ).

    Ουσιαστικά ....μια μέρα θέλεις.... Η Αμμουλιανή πιο κοντά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ