Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νικολόπουλος: «Τη σκυτάλη την έχουν πάρει οι νεότεροι»

Ο Χρήστος Νικολόπουλος μίλησε για τα νέα του επαγγελματικά σχέδια και για την συνεργασία του με την Λίνα Νικολακοπούλου που ήταν όνειρό του αρκετά χρόνια. Ο μουσικοσυνθέτης από την Ημαθία αναγνωρίζει ότι υπάρχουν νέα ταλέντα που μπορούν ν' αφήσουν το δικό τους στίγμα στο τραγούδι.
Τώρα τι ετοιμάζετε; «Έχω μεγάλη όρεξη να κάνω παραγωγές, επειδή είχα χρόνια να κάνω δίσκο, κάνω μόνος μου πλέον παραγωγές, έχω το δικό μου στούντιο. Έκανα ένα δίσκο με τη Ζωή Παπαδοπούλου και τη Λίνα Νικολακοπούλου, που ήταν το όνειρο μου να κάνω μια ολόκληρη δουλειά μαζί της. Δεν ξέρω τι τύχη θα έχει, είναι καινούργιο ακόμα, ελπίζω να τον βοηθήσουν τα ραδιόφωνα. Εμείς εξαρτόμαστε από τα ραδιόφωνα, τα οποία, δυστυχώς, πολλές φορές έχουν τις δικές τους παρέες, επιρροές και δεν υποστηρίζουν όλες τις νέες δουλειές. Τώρα θα βγει ένας δίσκος με 8 καινούργια τραγούδια, που θα τα λέει η Πίτσα Παπαδοπούλου, με την οποία περάσαμε φοβερές στιγμές στο στούντιο. Κάνουμε μαζί και 8 διασκευές, δικά μου παλιά τραγούδια. Ετοιμάζω και του Στέλιου Διονυσίου, με τον Φίλιππο Γράψα»

Έχουν πάρει τη σκυτάλη οι νεότεροι τραγουδιστές;

«Τη σκυτάλη την έχουν πάρει οι νεότεροι και πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό. Υπάρχουν καλοί τραγουδιστές και συνθέτες. Άλλαξε το είδος που εκπροσωπούν οι νεότεροι συνθέτες, ένα είδος με υποτιθέμενα ευρωπαϊκά στοιχεία, λίγο παραποιημένα, το οποίο δυστυχώς ονομάζουν και λαϊκό τραγούδι. Βγαίνουν κάποια καλά τραγούδια. Έχουμε ακόμα καλούς τραγουδιστές, οι οποίοι τραγουδούν το είδος που εγώ μπορεί να μην μπορώ να το γράψω κιόλας ή, αν το γράψω, το γράφω για πλάκα, δεν το γράφω για να ασχοληθώ σοβαρά. Έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης αυτοί που ζούσαν από το τραγούδι, νεότεροι και παλιότεροι, ακόμα χειρότερο οι νεότεροι. Αυτό που έγινε με την ΑΕΠΙ, που σταμάτησαν να εισπράττουν πνευματικά δικαιώματα... Ήταν κάποιοι άνθρωποι που ζούσαν από αυτά τα έσοδα. Μεγάλο πρόβλημα έχουμε και με το «κατέβασμα» τραγουδιών από το ίντερνετ, το οποίο θα μπορούσε να περιοριστεί αν περνούσε ένας ευρωπαϊκός νόμος που υπάρχει, έχει σταλεί και περιφέρεται στις νομικές υπηρεσίες και τις επιτροπές. Ο νόμος αυτός υποχρεώσεις τους χρήστες του διαδικτύου να μην μπορούν να «κατεβάζουν» ασύστολα τραγούδια, αυτό γίνεται στα άλλα κράτη» εξήγησε στο «Λοιπόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ