Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Λουλούδια στους περαστικούς μοίρασαν στη Βέροια οι άνθρωποι του ΟΤΕ

Φύτεψε λουλούδια και όχι πλαστικά
Το πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων και συνταξιούχων ΟΤΕ Ημαθίας στα πλαίσια ενημέρωσης του κόσμου για το «ZERO PLASTIC» όπως έχει χαρακτηριστεί για το περιβάλλον η φετινή χρονιά, προσπαθώντας να τους
ευαισθητοποιήσει, μοίρασε έξω από το κτίριο του ΟΤΕ λουλούδια στους περαστικούς και τους ενημέρωνε για τα μεγέθη ζημίας για το περιβάλλον από το πλαστικό, καθώς εκατομμύρια τόνοι πλαστικών απορριμμάτων υπολογίζεται ότι επιβαρύνουν τους ωκεανούς ετησίως. Οι προβλέψεις μάλιστα είναι δραματικές με πρόσφατη έρευνα να δείχνει πως έως το 2050 στις θάλασσες θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από ότι ψάρια. Στην Ελλάδα τα πλαστικά απορρίμματα που καταλήγουν στα υδάτινα οικοσυστήματα ξεπερνούν το 50% των συνολικών απορριμμάτων.
Οι διαφορετικές μορφές, τα μεγέθη και οι προσμίξεις των πλαστικών σε συνδυασμό με την ικανότητα διασποράς τους μέσω των ρευμάτων, καθιστούν ιδιαίτερα πολύπλοκη την αντιμετώπιση της ρύπανσης. Σημαντικό μέρος του φορτίου των πλαστικών στα υδάτινα οικοσυστήματα αποτελείται από την κατηγορία των μικροπλαστικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ