Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Οι πεσόντες και αγνοούμενοι της Κυπριακής Τραγωδίας τιμήθηκαν στη Βεργίνα

Εκδήλωση μνήμης της Κυπριακής Τραγωδίας πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 29/6 στη Βεργίνα, στο πλαίσιο διοργάνωσης Πανελλαδικών Εκδηλώσεων Μνήμης και Απόδοσης της οφειλόμενης Τιμής στους ηρωικώς πεσόντες υπέρ της Ελευθερίας. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο δήμος Βέροιας σε συνεργασία με το Σύλλογο Κυπρίων Ημαθίας «Ο Ευαγόρας», στο «Άλσος Αγνοουμένων της Κυπριακής Τραγωδίας», στην ιστορική έδρα του δήμου. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Κυπριακής Δημοκρατίας Θεοδόσης Τσιόλας, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Σάββας Κολοκούρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, αντιπύραρχος Νίκος Παλαμούτης, ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας, ο Αστυνομικός υποδιευθυντής Ημαθίας Ανδρέας Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βορειοελλαδιτών Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ 1974 Θανάσης Στάικος, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, υπηρετούντες στην ΙΜΠ, εκπρόσωποι της Μητρόπολης και πολίτες.
Αφού έγιναν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί από τον κ. Τσιόλα, τον κ. Βοργιαζίδη και τον κ. Στάικο, ακολούθησε η ομιλία της προέδρου του Συλλόγου Κυπρίων Ημαθίας Ελένης Ψαρά και η κατάθεση στεφάνων από: Τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Κυπριακής Δημοκρατίας, τον εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, τον Στρατηγό Διοικητή της ΙΜΠ, τον Δήμαρχο Βέροιας, τον εκπρόσωπο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, τον Διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Πρόεδρο των Βορειοελλαδιτών Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ 1974, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ημαθίας και την εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος. 

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Βεργίνας «ΟΙ ΑΙΓΕΣ», με σολίστ τη Φωτεινή Κανελλίδου, που τραγούδησε το «Χρυσοπράσινο φύλλο», ενώ οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν κυπριακά εδέσματα. Δείτε φωτογραφίες:





 

 


 
 














 



















 

 

 


 

 

 
 

 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ