Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέο κρούσμα τηλεφωνικής απάτης στη Βέροια - Γιατροί στο στόχαστρο επιτήδειου

Τι εξομολογήθηκε γιατρός στο veriotis.gr
Ένα περίεργο αλλά ευτυχώς όχι δυσάρεστο τελικά περιστατικό απόπειρας τηλεφωνικής απάτης, βίωσε πριν από λίγες ημέρες γιατρός που δραστηριοποιείται στη Βέροια. Σύμφωνα με όσα εξομολογήθηκε στο veriotis.gr, κατά τη διάρκεια του
τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο νούμερο, από συνάδελφό του που τον κάλεσε για να του ζητήσει μια χάρη. Συγκεκριμένα, του ζήτησε λογαριασμό iban και κάποια τραπεζικά στοιχεία, προκειμένου όπως είπε να στείλει χρήματα σε κάποιο δικό του πρόσωπο, επικαλούμενος την αργία των ημερών. 


Ο γιατρός υποψιασμένος από τις διάφορες τηλεφωνικές απάτες που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, έκλεισε το τηλέφωνο και τηλεφώνησε αμέσως στον συνάδελφο που υποτίθεται πως τον είχε καλέσει, για να διαπιστώσουν και οι δυο με έκπληξη πως επρόκειτο για απάτη. Ο γιατρός απευθύνθηκε στην Αστυνομία της περιοχής όπου παραθέριζε λόγω τριημέρου, καταθέτοντας την απόπειρα απάτης αλλά τον αριθμό του κινητού από όπου τον κάλεσαν.

Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια, καθώς λίγες ώρες μετά το συμβάν και έπειτα από πολλά τηλεφωνήματα που δέχθηκε ο γιατρός από συναδέλφους του, διαπίστωσε πως δεν ήταν ο μόνος που έβαλαν στο μάτι, με τον άγνωστο άνδρα να καλεί την ίδια ημέρα και σε άλλους γιατρούς και να συστήνεται ως συνάδελφός τους, ζητώντας το ίδιο πράγμα. 

Δεν ξέρουμε με ποιον ακριβώς τρόπο θα αποσπούσε τελικά χρήματα ο εν λόγω απατεώνας από τους γιατρούς και αν τελικά κάποιος προχώρησε στην αποστολή των τραπεζικών του στοιχείων, το σίγουρο είναι όμως πως οι τηλεφωνικές απάτες πληθαίνουν και οι δράστες όχι μόνο βρίσκουν νέους τρόπους για να παγιδεύσουν τα θύματά τους αλλά πλέον τηλεφωνούν και στοχευμένα. Μεγάλη προσοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ