Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κωστοχώρι, είσαι πανέμορφο!

Το Κωστοχώρι ή Κουστοχώρι είναι ορεινό χωριό του Βερμίου, το οποίο βρίσκεται στα 700μ. υψόμετρο. Εποικίστηκε μετά την ανταλλαγή πληθυσμών το 1922 από Πόντιους πρόσφυγες. Τα πρώτα χρόνια οι κάτοικοι αριθμούσαν τους 110 περίπου, προερχόμενοι πιθανόν από την περιοχή της Γαράσαρης
(Νικόπολης). Έχει πλέον ελάχιστους μόνιμους κατοικούς αλλά αποτελεί ένα από τα ομορφότερα χωρία της Ημαθίας με το προσωνύμιο το μπαλκόνι του Βερμίου, αφού προσφέρει μια πανοραμική θέα, ενώ είναι βουτηγμένο μέσα στο πράσινο. Απέχει 8χμ. από την Πατρίδα και την Ιερά Μονή της Καλής Παναγίας και 9χμ. από την Βέροια, 5χμ από την Φυτειά. Στην τελευταία ανήκε διοικητικά μέχρι την δημιουργία του Καποδιστριακού Δ. Δοβρά.

Δείτε ένα πανέμορφο video από το κανάλι  BilLVeR Καθημερινές αποδράσεις στο YouTube που αποδεικνύει την σπάνια ομορφιά της συγκεκριμένης περιοχής:

2 σχόλια:

  1. Panemorfo vinteo h mousiki kamia sxesi emeis eimaste pontoioi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραίο αφιέρωμα αλλά ας κάνει μία προσπάθεια ο Δήμος, ή κάποιος Σύλλογος, ώστε στα Google Maps, που χρησιμοποιεί για τα ταξίδια όλη η Ελλάδα, να γραφεί επιτέλους σωστά ως Κωστοχώρι και όχι πλέον με το ακαταλαβίστικό βαρβαρικό.. ''Κουτσοχώρι''. Δείτε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ