Quantcast

http://picasion.com/

Υπεγράφη το σύμφωνο συνεργασίας Βέροιας - Απαγορευμένης Πόλης Πεκίνου

Η τελετή υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Βέροιας και του δήμου Dongcheng της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019 στο Δημαρχείο της Βέροιας. Οι επαφές μεταξύ των δύο δήμων ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια,
έπειτα από πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Τουρισμού και του αντιδημάρχου Βασίλη Λυκοστράτη και με προξενητή τον κ. Λευτέρη Κόντο, με σκοπό την προώθηση ενεργειών στους τομείς πολιτισμού, τουρισμού και του αθλητισμού. Ακολούθησαν ανταλλαγές επισκέψεων εκπροσώπων των δύο δήμων, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδελφοποίησης, φτάνοντας στη σημερινή μέρα, όπου οι δυο Δήμαρχοι υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας, που όπως ειπώθηκε και από τα δύο μέρη, θα λειτουργήσει ως γέφυρα για ανταλλαγή συνεργασιών, στην ιστορία, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στον πολιτισμό. 


Στην τελετή υπογραφής του Συμφώνου, παραβρέθηκαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, εκ μέρους του Κοινοβουλίου ο βουλευτής Χρήστος Αντωνίου, ο αντιπρόεδρος ελληνοκινέζικης φιλίας κ. Λευτέρης Κόντος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Νίκος Μωυσιάδης, o εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, o εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη, μέλη του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας και αντιπροσωπεία από το δήμο Dongcheng. 
Προηγήθηκαν οι ομιλίες των Δημάρχων και οι χαιρετισμοί των παρευρισκομένων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια, και οι ομιλίες 
και στη συνέχεια, οι δυο Δήμαρχοι, Κώστας Βοργιαζίδης και η Δήμαρχος του Dongcheng, υπέγραψαν το Σύμφωνο Συνεργασίας και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα. 

Δείτε φωτογραφίες:






















































1 σχόλιο:

  1. Ευχάριστα πράγματα για την πόλη μας, εξωστρέφεια, με προοπτική. Μακάρι να συνεχιστεί για το καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ