Quantcast

http://picasion.com/

Παρουσιάστηκε στη Βέροια το βιβλίο «Startups. Από την ιδέα στην παγκόσμια Αγορά»

Του Λευτέρη Παπαγεωργίου
Το πρώτο βιβλίο του Λευτέρη Παπαγεωργίου με τίτλο «Startups. Από την ιδέα στην παγκόσμια αγορά», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 10/6 στη Βέροια, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Μπίκας, σημειώνοντας την ραγδαία αύξηση των startup επιχειρήσεων αλλά και των κεφαλαίων που επενδύθηκαν σε αυτές. «Σήμερα μετράμε περίπου 1000 επιχειρήσεις, με 250.000.000€ κεφάλαια στα μέσα του 2018. Στόχος του Επιμελητηρίου να αναπτύξει πλέγμα που θα βοηθάει τους StartUpers», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Το συγγραφέα προλόγισαν η επιχειρηματίας Ελεάννα Ταμπούρη και o εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης. Ο κ. Ζαμπούνης δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται για κάτι τόσο δημιουργικό στην πόλη όπου μεγάλωσε και αναφερόμενος μάλιστα στο Φεστιβάλ Ροδάκινου που πραγματοποιήθηκε το περασμένο τριήμερο στη Βέροια, είπε πως νιώθει σαν κάτι να ζωντανεύει σε αυτή την πόλη, που κάποτε ήκμαζε. Σχετικά με το βιβλίο είπε πως ενώ δεν είχε ιδέα για τις startup επιχειρήσεις, όταν το διάβασε, αναφώνησε ότι και ο Αρχιμήδης, «Εύρηκα!».
Στη γνωριμία της με τον συγγραφέα αναφέρθηκε αρχικά η κ. Ταμπούρη, ενώ σχετικά με το βιβλίο είπε πως είναι ένα βιβλίο που δε μιλάει για μαγικές φόρμουλες και χρυσούς κανόνες, αλλά για κάποιους κανόνες και λάθη που πρέπει να αποφεύγονται στις επιχειρήσεις. «Μιλάει για την ελληνική πραγματικότητα και πόσο δύσκολο και αστείο καμιά φορά είναι στην Ελλάδα του σήμερα να επιβιώσει μια επιχείρηση», ανέφερε, ενώ ευχήθηκε στο βιβλίο να είναι καλοτάξιδο.
Τη σκυτάλη πήρε ο συγγραφέας Λευτέρης Παπαγεωργίου, που μέσα από χιουμοριστικά βίντεο και βιωματικές ιστορίες με τραγελαφικά γεγονότα, παρουσίασε κάποιους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσει ένας wannabe startuper. Σχετικά με το βιβλίο του, είπε πως περιλαμβάνει 24 κανόνες επιχειρηματικότητας, είναι γεμάτο ιστορίες της παγκόσμιας αγοράς αλλά περιλαμβάνει και 24 συνεντεύξεις Ελλήνων επιχειρηματιών, από κάθε κλάδο. Θέλοντας να εντοπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας, είπε πως είναι η ίδια η χώρα, έχοντας παράλληλα και το μεγαλύτερο προτέρημα, το ανθρώπινο δυναμικό της. Στο τέλος της παρουσίασης ο συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του. Δείτε φωτογραφίες:
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ