Quantcast

http://picasion.com/

Με μαγειρικές, κοκτέιλ και μουσική έκλεισε η 1η μέρα της Γιορτής Γαστρονομίας στην Ελιά

Να κεράσω ροδακινάκι;
Ροδάκινο σε smoothie, σε cheesecake, σε σαλάτα, σε αμούς μπους, σε λουκούμι, σε παστάκι, σε απεριτίβο, σε κοκτέιλ, μέσα σε σανγκριά, ακόμα και... αντίστροφα σφαιροποιημένο (!) επάνω σε μαρέγκα. Σε κομπόστα αλλά και φρέσκα και λαχταριστά, στο ένα χέρι έτοιμα για δάγκωμα! Όλες τις παραπάνω εκδοχές του ροδάκινου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα στο πάρκο της Ελιάς, στη Γιορτή Γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Ροδάκινου που διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας (ΤΟΒ).
Φέτος, η Γιορτή Γαστρονομίας έγινε διήμερη, με την πρώτη μέρα, αυτή του Σαββάτου, να περιλαμβάνει μαγειρικές για τα παιδιά, όπου ο Σεφ Γιώργος Μεταξάς, σε συνεργασία με την Διαιτολόγο - Διατροφολόγο Ξένια Παπαναστασίου και τα ίδια τα παιδιά, ετοίμασαν ένα υγιεινό smoothie με ροδάκινο και μια πολύ light και γευστική εκδοχή cheesecake με φρέσκο ροδάκινο.
Τη σκυτάλη πήρε ο Σεφ Ιωάννης Σαμούκας του εστιατορίου «12 γράδα» για live cooking show, που αφού μας άνοιξε την όρεξη με ένα κοκτέιλ bellini με ροδάκινο και συνέχισε με ορεκτικό και σαλάτα, ολοκλήρωσε τη μαγειρική του με αντίστροφη σφαιροποίηση ροδάκινου, το οποίο έβαλε επάνω σε μαρέγκα αυγού ορτυκιού.

Λίγο πιο δίπλα, ροδακινολιχουδιές κερνούσαν το «Κόκκινο Σπίτι boutique hotel», η επιχείρηση «Ταραμονλής χειροποίητη παράδοση», το «Olganos VL boutique hotel» και η επιχείρηση «Οικονομίδης» με λουκούμια Βέροιας.

Παράλληλα με τις μαγειρικές, μοιράστηκαν και σακούλες με φρέσκα βιολογικά λαχταριστά ροδάκινα από το Κτήμα Δημητριάδη στην Πατρίδα. 

Τις μαγειρικές συνόδευσαν μελωδικά η παιδική χορωδία Canto a Tempo και η χορωδία Mamma Canto από τη Νάουσα, της Δήμητρας Μητρέντση.

Και με το που έπεσε ο ήλιος, ανέβηκαν στη σκηνή οι Gadjo Dilo, που φέτος κλείνουν τα 10 τους χρόνια και τα γιόρτασαν με ένα εξαιρετικό live ειδικά αφιερωμένο τη Γιορτή Γατρονομίας. Με το που έπεσε ο ήλιος όμως... άνοιξε και το pop up bar, με τον mixologist Γιώργο Εφραιμίδη να ετοιμάζει κοκτέιλ με βάση το ροδάκινο και το cafe bar Floretta να σερβίρει σανγκριά με ροδάκινα και τον κόσμο με ένα κοκτέιλ στο χέρι και «ζαλισμένο» από τη μεθυστική μυρωδιά του ροδάκινου, να χορεύει στους ρυθμούς των Gadjo Dilo.

Η Γιορτή Γαστρονομίας συνεχίζεται και την Κυριακή το απόγευμα, από τις 18:00 και μετά, με live cooking show από τους Σεφ Γιώργο Βαγόπουλο και Χρόνη Δαμαλά (που παρεμπιπτόντως επισκέφθηκε το φεστιβάλ σήμερα και απόλαυσε για τα καλά τα ολόφρεσκα βεροιώτικα ροδάκινα), ροδακινολιχουδιές από τοπικές επιχειρήσεις και φυσικά συναυλία με τους Balsam Blue συντροφιά με το pop up bar! 

Δείτε φωτογραφίες:














































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ