Quantcast

http://picasion.com/

Απολυμαντικά χεριών: Όλα όσα πρέπει να προσέχετε

Είναι γνωστό ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις ασθένειες, είναι το καλό πλύσιμο των χεριών. Παρόλα αυτά, τα απολυμαντικά χεριών αποτελούν μία εύκολη λύση για να διατηρήσετε τα χέρια σας καθαρά, ακόμη και όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Αρχικά πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι όλα τα απολυμαντικά τα ίδια.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα απολυμαντικό χεριών που περιέχει τουλάχιστον 60% αλκοόλ και είναι πιο αποτελεσματικό.


Ακόμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αποφεύγετε τα απολυμαντικά που περιέχουν τρικλοσάνη, ένα συνθετικό συστατικό που προστίθεται σε πολλά αντιβακτηριακά προϊόντα. Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιεί ότι οι υψηλές δόσεις τρικλοσάνης συνδέονται με τη μείωση των επιπέδων ορισμένων θυρεοειδικών ορμονών (και μπορεί να συμβάλουν) στην ανθεκτικότητα των βακτηριδίων στα αντιβιοτικά.

Το απολυμαντικό χεριών δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τα βακτηρίδια αν δεν το χρησιμοποιείτε σωστά. Θυμηθείτε να εφαρμόζετε τη σωστή ποσότητα απολυμαντικού, να το απλώνετε σε όλη την επιφάνεια των χεριών σας και να το αφήνετε να στεγνώνει. Επίσης, μην σκουπίζετε και μην ξεπλένετε τα χέρια σας μετά την εφαρμογή.

Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα απολυμαντικά χειρός με βάση αλκοόλ σκοτώνουν τουλάχιστον το 99,9% των ιών, των μυκήτων και των βακτηριδίων. Έτσι, μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τον κρύωμα ή τον ιό της γρίπης.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε την εξάπλωση λοιμώξεων και να μειώσετε τον κίνδυνο να αρρωστήσετε είναι να πλένετε τα χέρια σας, όποτε είναι δυνατόν. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε το απολυμαντικό χεριών μόνο εάν δεν έχετε πρόσβαση σε σαπούνι και νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ