Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

1ο βραβείο για την ταινία «Δάσος σημαίνει ζωή» του 10ου Δημοτικού Σχολείου

Την 1η θέση στην κατηγορία ταινιών μέχρι 30’ και για την εκπαιδευτική βαθμίδα δημοτικού κατέλαβε το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας με την ταινία “Δάσος σημαίνει ζωή”. Η ταινία δημιουργήθηκε με μαθητές της ΣΤ’ τάξης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Αγαπώ και προστατεύω το δάσος”, η
περιγραφή του οποίου είναι διαθέσιμη σε e-book. Απώτερος σκοπός του προγράμματος ήταν η εντατική ενασχόληση και η ευαισθητοποίησή τους στο θέμα της προστασίας των δασών. Μέρος του προγράμματος ήταν μια δράση δενδροφύτευσης στο Άλσος Παπάγου. Αποσπάσματα της βιντεοσκοπημένης δράσης είναι διαθέσιμα στο youtube.

Μέσω του προγράμματος οι μαθητές οδηγήθηκαν με τη βοήθεια των δύο υπευθύνων εκπαιδευτικών, κ. Ευθαλία Βαρσαμοπούλου και κ. Χριστίνα Δημητριάδου, στη δημιουργία ενός οπτικοακουστικού τεκμηρίου με θεματολογία συναφή με το πρόγραμμα, αξιοποιώντας παράλληλα ψηφιακό αρχειακό υλικό της ΕΡΤ. Τίτλος της ταινίας: «Δάσος σημαίνει ζωή»

Η ταινία συμμετείχε στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής Δημιουργίας “Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ” που διοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Αρχείο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.


Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση, τους γονείς των μαθητών, την κ. Αικατερίνη Δαλακούρα, Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, την κ. Ιντσουαΐντσε Νατέλα, εκπαιδευτικό μουσικής του σχολείου, για τη σύνθεση της μουσικής της ταινίας, τον κ. Γουδώνη Χρήστο, εκπαιδευτικό του σχολείου για τη συνεισφορά του, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας για την παρουσίαση του προγράμματος “Παίδες εν Καμίνω” στο σχολείο, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας-Ανακύκλωσης-Περιβάλλοντος-Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, Παπαδόπουλο Βασίλειο, καθώς και τους κυρίους Σημανίκα Ιωάννη, Δασολόγο και Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Γραφείου Δασών του Δήμου Βέροιας, και Αναστασόπουλο Θωμά, Δασοφύλακα του Δήμου Βέροιας, για την παροχή δενδρυλλίων και την οργάνωση της δράσης δενδροφύτευσης στο Άλσος Παπάγου.


Δείτε το video:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ