Quantcast

http://picasion.com/

Βεσυρόπουλος: «Ατελής η ρύθμιση των 120 δόσεων»

Στη συζήτηση στη Βουλή, για το νομοσχέδιο που αφορά τις 120 δόσεις τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο κ. Βεσυρόπουλος από το βήμα της Βουλής, υποστήριξε ότι, ενώ οι πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς και
κατασχέσεις, εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης, περίμεναν το μέτρο των 120 δόσεων για να βγουν από το αδιέξοδο, οι περισσότεροι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια ατελή ρύθμιση. Μάλιστα, ανέφερε, ότι, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια συνολική ρύθμιση που να περιλαμβάνει όχι μόνο τις οφειλές προς την Εφορία, τα Ασφαλιστικά ταμεία και προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και για τα «κόκκινα» δάνεια.

«Δυστυχώς όμως η ρύθμιση είναι ατελής αφού: 1ον) Τίθενται εισοδηματικά κριτήρια με «κόφτες», που ουσιαστικά συναρτούν τον αριθμό και το ποσό των δόσεων με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Αντίθετα η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας εντάσσει χωρίς προϋποθέσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων όσους έχουν οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ. 2ον) Για να ενταχθούν στη ρύθμιση οι οφειλέτες θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσουν ή να τακτοποιήσουν κατά νόμιμο τρόπο τις οφειλές που άφησαν απλήρωτες μέσα στο 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους δύο πρώτους μήνες του 2019 οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους 2,2 δις ευρώ. 3ον) Προβλέπεται ένας πολύ μικρός αριθμός δόσεων για τις επιχειρήσεις. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό θα ενταχθεί ένας πολύ μικρός αριθμός επιχειρήσεων στη ρύθμιση αφού ισχύουν μόνο 18 δόσεις για τη συντριπτική πλειοψηφία των νομικών προσώπων. 4ον) Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα των 45 ημερών στο οποίο θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για την ένταξη στη ρύθμιση. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή έως τις 28 Ιουνίου ενώ δεν γνωρίζουμε, κατά πόσο η κυβέρνηση μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι η πλατφόρμα θα είναι έτοιμη για να λειτουργήσει άμεσα και χωρίς προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.

Σχετικά με την τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ο κ. Βεσυρόπουλος ανέφερε: «Η κυβέρνηση εξήγγειλε την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Και πριν την ψήφιση και την εφαρμογή της, άρχισαν οι εκπτώσεις με την εξαίρεση από το μέτρο, των μη αλκοολούχων ποτών, του καφέ, των χυμών και γενικά όλων των ροφημάτων. Καταθέσαμε τροπολογία για να επιστρέψουν όλα τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ που υπάγονταν το 2014 αλλά και να ενταχθούν στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τα μη αλκοολούχα ποτά, οι καφέδες και τα ροφήματα. Μένει να δούμε τη στάση της κυβέρνησης, η οποία θα κριθεί από τους πολίτες. Περιμένουμε επίσης να δούμε τι θα πράξει η κυβέρνηση απέναντι στην τροπολογία που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για να ακυρωθεί το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου από τα 8.636 ευρώ στα 5.681 ευρώ. Ένα μέτρο που εσείς φέρατε και ψηφίσατε».

1 σχόλιο:

  1. Βεσυρόπουλος: «Ατελής η ρύθμιση των 120 δόσεων».
    ενώ οι ρυθμίσεις που κάνατε εσείς τόσα χρόνια γέμισαν τα δημόσια ταμεία.
    Τι μας λες ρε άνθρωπε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ