Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ερωτηματικά για τα τμήματα στα νηπιαγωγεία - Ενδεχόμενη μετακίνηση σε όμορα σχολεία

Ρεπορτάζ του veriotis.gr
Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν για τους γονείς που εγγράφουν αυτή την περίοδο τα παιδιά τους στα νηπιαγωγεία της χώρας, εκεί όπου εφαρμόζεται η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του veriotis.gr και στη Βέροια οι γονείς εκφράζουν την
ανησυχία τους σχετικά με το
σχολείο στο οποίο θα φοιτήσουν τελικά τα νήπια, μια και ο νόμος προβλέπει 22 παιδιά ανά τμήμα. Καθώς η δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση θα ισχύσει από την νέα σχολική περίοδο, τα προνήπια που εγγράφονται μέχρι τις 20 Μαΐου αναμένεται να μεγαλώσουν τον αριθμό των ατόμων στις τάξεις. Σε όποιο σχολείο προκύψει αυτό το δεδομένο, θα ακολουθήσει κλήρωση, όπως προβλέπεται, και μετακίνηση των παιδιών των οποίων η βεβαιωμένη κατοικία βρίσκεται στα ακραία όρια της περιοχής.

Σε δηλώσεις του στο veriotis.gr o προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύσης Διαμαντόπουλος, εμφανίζεται καθησυχαστικός, μια και η υπηρεσία του σε έλεγχο που πραγματοποίησε με βάση τον περσινό αριθμό νηπίων σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, δεν έχει εντοπίσει κάποιο σχολείο που να αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα.

«Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, αν περισσεύουν παιδιά ακολουθεί κλήρωση για να γίνει η μετακίνηση σε όμορο σχολείο. Με βάση στοιχεία που έχουμε συλλέξει από την προηγούμενη χρονιά, υπάρχει ροή από τους παιδικούς στα νηπιαγωγεία και δεν θα προκύψει θέμα, πλην κάποιου ελάχιστου αριθμού παιδιών. Εξαιρούνται τα νήπια που έχουν μεγαλύτερα αδέλφια στα σχολεία όπου έχουν εγγραφεί» υπογραμμίζει στο veriotis.gr o προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Διαμαντόπουλος.

Οι εγγραφές για νήπια και προνήπια στα σχολεία της χώρας ολοκληρώνεται στις 20 Μαΐου. Λίγες μέρες μετά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έχουν στα χέρια τους τον επίσημο αριθμό των εγγεγραμμένων παιδιών, ενώ στις 13 Ιουνίου θα οριστούν τα τμήματα και οι όποιες μετακινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ