Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Θετικά και αρνητικά από την επίσκεψη Αραχωβίτη στην Ημαθία

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ημαθία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, έδωσε θετικές απαντήσεις για κάποια θέματα (εργάτες γης από τρίτες χώρες, μείωση φορολογίας συνεταιρισμένων αγροτών), ενώ σε κάποια όχι (πριμ αναδιάρθρωσης σε ροδάκινα
- νεκταρίνια, συνδεδεμένη σε επιτραπέζια). Ένα καλό νέο για τις υποδομές έχει να κάνει με την έγκριση του μεγάλου αρδευτικού έργου, ύψους 7 εκατ. ευρώ, του ΤΟΕΒ Νάουσας, που αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως τις ερχόμενες ημέρες. Αρνητική κριτική για την επίσκεψη Αραχωβίτη έκανε ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, που υποστηρίζει ότι ο υπουργός «ήρθε, είδε και απήλθε».
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο υπουργός δεν δέχτηκε να υπάρξει πριμ αναδιάρθρωσης, όπως έκαναν οι Ισπανοί για να γίνει αποσυμφόρηση της αγοράς. Ακόμη δεν δόθηκε συγκεκριμένη απάντηση από τον κ. Αραχωβίτη για το αν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και το επιτραπέζιο ροδάκινο και νεκταρίνι στη συνδεδεμένη ενίσχυση (όπως το συμπύρηνο).

Να θυμίσουμε ότι το επιτραπέζιο ροδάκινο (όπως και οι φράουλες) της χώρας μας «χτυπήθηκε» σκληρά από την απόφαση της Κομισιόν, την οποία δέχτηκαν όλες οι τότε κυβερνήσεις της Ε.Ε., για να λάβει οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει αντίποινα από την Μόσχα με το ρώσικο εμπάργκο. Αυτή την «πολιτική» απόφαση, που είχε στόχο τα γεωπολιτικά συμφέροντα της δύσης στην Ουκρανία, πληρώνουν από τότε οι αγρότες της ΕΕ μεταξύ αυτών κυρίως οι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ