Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Στις εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Παναγία Σουμελά ο Βεσυρόπουλος

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου ο Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο Βουλευτής Ημαθίας με την θεσμική του ιδιότητα εκπροσώπησε τη ΝΔ στις εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Σε δηλώσεις του τόνισε χαρακτηριστικά πως η
σκέψη μας δεν πρέπει να είναι μόνο στους χιλιάδες νεκρούς που θρήνησε ο Ποντιακός Ελληνισμός, αλλά και στους επιγόνους, στο ποντιακό στοιχείο που σε όλο τον κόσμο διατηρεί άσβεστη την ιστορική μνήμη, κρατά ζωντανό τον πολιτισμό και την παράδοση. Ο κ. Βεσυρόπουλος είχε συναντήσεις με τα Ποντιακά Σωματεία και τις Ενώσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και υπογράμμισε πως χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας. Διαβάστε αναλυτικά την δήλωσή του:
«Από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά, τιμήσαμε τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αποτελεί ζώσα ιστορία. Και η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν παραγράφεται και κυρίως δεν παραχαράσσεται. Μιλάμε για μία απροκάλυπτη Γενοκτονία. Σήμερα, η σκέψη μας δεν είναι μόνο στους χιλιάδες νεκρούς που θρήνησε ο Ποντιακός Ελληνισμός. Η σκέψη μας είναι και στους επιγόνους, στο ποντιακό στοιχείο που σε όλο τον κόσμο διατηρεί άσβεστη την ιστορική μνήμη, κρατά ζωντανό τον πολιτισμό και την παράδοση. Εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξεχνούν. Άνθρωποι που είναι υπερήφανοι για την Ποντιακή καταγωγή τους. Υπάρχει ένα ξεχωριστό και πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο, που η χώρα μας πρέπει να το αξιοποιήσει και να το ενισχύσει. Τα Ποντιακά Σωματεία και οι Ενώσεις, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χρειάζονται την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ