Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού τιμήθηκε στη Βέροια η Γενοκτονία των Ποντίων

Παίζοντας και ερμηνεύοντας ποντιακά για πρώτη φορά στην ιστορία της
Μία ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες κόσμου που βρέθηκαν στην πλατεία Ωρολογίου το Σάββατο 18/5, παραμονή της 19ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της
Γενοκτονίας των Ποντίων. Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Γενοκτονία, ο δήμος Βέροιας σε συνεργασία με τους ποντιακούς συλλόγους, διοργάνωσε μια μοναδική συναυλία με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που για πρώτη φορά στην ιστορία της, έπαιξε και ερμήνευσε ποντιακά τραγούδια.
Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ενώ τα μέλη της μπάντας, πριν πάρουν τη θέση τους στη σκηνή, σχημάτισαν ένα ανθρώπινο «G», που αναφέρεται στη λέξη Γενοκτονία (Genocide). Η συναυλία ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα στην ποντιακή μουσική, συνεχίστηκε με γνωστά τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου και έκλεισε με Σέρρα από τους χορευτές της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ