Quantcast

http://picasion.com/

Μαγειρέψτε το πιο τέλειο κοτόπουλο ταντούρι

Ίσως το πιο δημοφιλές έδεσμα με κοτόπουλο από τη βόρεια Ινδία, όπου σερβίρεται με ψωμάκια naan και laccha, το πιάτο αυτό μαγειρεύεται κατά παράδοση σε ταντούρ (πήλινο φούρνο). Εμείς αναγκαστικά στον φούρνο μας. Βάζουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κοτόπουλο,
ανακατεύουμε να καλυφθεί καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλο το βράδυ. Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε για λίγο την κανέλα και το κάρδαμο (να βγάλουν τα αρώματά τους).
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το τζίντζερ, το σκόρδο, τον πελτέ, τα ντοματάκια, τον κόλιανδρο, το τσάτνεϊ, τη ζάχαρη και το μείγμα μπαχαρικών. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8΄ (μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα). Προθερμαίνουμε τον φούρνο (στο γκριλ). Απλώνουμε στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Ψήνουμε για περίπου 7΄ από την κάθε πλευρά (στη μεσαία σκάλα). Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στη σάλτσα και μαγειρεύουμε για 5΄. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και συνοδεύεται ιδανικά με ρύζι.


Υλικά


1 κιλό μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλο (κομμένο σε κομμάτια)

Αρκετά φύλλα φρέσκου κόλιανδρου ψιλοκομμένα

Για τη μαρινάδα

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κ. σ. μείγμα μπαχαρικών ταντούρι (έχει σε μαγαζιά με μπαχαρικά)

1/2 κ. γ. κόλιανδρος ξερός( σε σκόνη)

1 σκ. σκόρδου (λιωμένη)

Για τη σάλτσα

3 κ. σ. ελαιόλαδο

1/2 ξυλάκι κανέλας

4 σπόροι κάρδαμου

3 κρεμμύδια ξερά (ψιλοκομμένα)

1 σκ. Σκόρδου (λιωμένη)

½ κ. γλ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο

1 κ. γλ. πελτές ντομάτας

150 γρ. ντοματάκια Κον κασέ

1 κ. γλ. τσάτνεϊ φρούτων

1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη

Για το μείγμα μπαχαρικών

1 κ. γλ. κόλιανδρος, σε σκόνη

1 κ. γλ. μείγμα γκάραμ μασάλα (έχει σε μαγαζιά με μπαχαρικά)

1 κ. γλ. πάπρικα

1/2 κ. γλ. κάρι,

1/2 κ. γλ. τσίλι, σε σκόνη

1/2 κ. γλ. κουρκουμάς

2 κ. γλ. μείγμα μπαχαρικών ταντούρι

Επιμέλεια: Μεταξάς Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ