Quantcast

http://picasion.com/

Στέργιος Καλπάκης: «Η ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν είναι χαλαρή - Η αποχή δεν είναι μαγκιά»

Περιοδεία στη γενέτειρά του για τον Βεροιώτη υποψήφιο Ευρωβουλευτή
Επίσκεψη στη γενέτειρά του, τη Βέροια, πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Μαΐου 2019 ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον «ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία» Στέργιος Καλπάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των
Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Βέροιας, στο camp των προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα, στο Νοσοκομείο της Βέροιας και συνάντηση με το ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Βέροιας, ενώ στο ενδιάμεσο παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Τον Στέργιο Καλπάκη πλαισίωναν ο Συντονιστής της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Τάσος Κωστόπουλος και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό «Κοιτάμε Μπροστά» του Χρήστου Γιαννούλη, Βασίλης Κωνσταντινόπουλος.
Ο Βεροιώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής, 
γεννήθηκε, μεγάλωσε στη Βέροια, που άφησε μόλις 6 μήνες πριν, αφού η εκλογή του ως Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, τον ανάγκασε να μετακομίσει στην πρωτεύουσα. Κατεβαίνει ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον «ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία», μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις υπόλοιπες δημοκρατικές αριστερές δυνάμεις, στο πλαίσιο της προοδευτικής συμμαχίας.

«Η ψήφος στις Ευρωεκλογές δεν είναι χαλαρή»
Σχετικά με τις επικείμενες Ευρωεκλογές, ο Στέργιος Καλπάκης αναφέρθηκε στα βασικά στοιχήματα που έχει να κερδίσει ο «ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία». 
«Να σπάσουμε τη λάθος αντίληψη ότι η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι χαλαρή ψήφος και ότι το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι όργανο χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, όπου δεν παίρνονται σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή των Ευρωπαίων. Αντιθέτως, αποφασίζει για το 70%-80% των νομοθετικών μέτρων της Ε.Ε. που αφορούν σε όλα τα ζητήματα. Είναι όργανο που διαμορφώνει την πολιτική της Ε.Ε.»

Αύξηση ποσοστών Ακροδεξιάς στην Ευρώπη
Αναφέρθηκε στη συνέχεια στους λόγους που τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων αυξάνονται, με πολλές δημοσκοπήσεις να προβλέπουν διπλασιασμό ή και τριπλασιασμό τους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. 

«Στόχος μας είναι την επόμενη ημέρα των εκλογών να υπάρχουν περισσότεροι Ευρωβουλευτές του «ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία» στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, για να συμβάλλουν στην προοδευτική συμμαχία των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, απέναντι σε μια πλειοψηφία της δεξιάς και της ακροδεξιάς», σημείωσε, ενώ σχετικά την προοδευτική συμμαχία μετά τις ευρωεκλογές, τόνισε πως «Η προοδευτική συμμαχία δεν αφορά μόνο τις Ευρωεκλογές, δεν είναι μια ευκαιριακή συνεργασία, ούτε προεκλογική συγκόλληση δυνάμεων, αλλά αφορά και τις Εθνικές εκλογές, με στόχο να αποτελέσει τον προοδευτικό πόλο που θα ηγεμονεύσει στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο για πολλά χρόνια, απέναντι στη δεξιά και τις συντηρητικές πολιτικές».


ΚΙΝΑΛ-ΝΔ
Στην Ελλάδα, το ΚΙΝΑΛ έχει κάνει την επιλογή της στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, κάτι που σημαίνει στρατηγική νίκη της δεξιάς και ενδεχομένως να έχουν στο μυαλό τους και μια συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, σε μια προσπάθεια αναβίωσης των πολιτικών συσχετισμών που υπήρχαν πριν από τον Ιανουάριο του 2015.

«Η αποχή δεν είναι μαγκιά και αντισυστημική πράξη»
Σχετικά με τα αυξημένα ποσοστά αποχής που σημειώνονται στις ευρωεκλογές, τόνισε πως «Πρέπει μέχρι την Κυριακή να αντιμετωπίσουμε τον κακό μας εαυτό, που είναι η αδιαφορία, η αποχή, η ψήφος διαμαρτυρίας, η χαλάρωση. Πρέπει όλοι να σπεύσουμε στις κάλπες. Η αποχή δεν είναι λύση, δεν είναι μαγκιά, ούτε αντισυστημική πράξη», είπε, ενώ σχετικά με τα διψήφια ποσοστά αποχής που δίνουν πρόσφατες δημοσκοπήσεις, έδωσε τη δική του εκτίμηση, πως «αυτά θα διαψευσθούν και οι πολίτες θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του "ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία"».

Είσοδος στον ΣΥΡΙΖΑ από... δεξιά
Σε ερώτηση του veriotis.gr σχετικά με το προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ στις προοδευτικές δυνάμεις, στο οποίο ανταποκρίθηκαν και πρόσωπα της δεξιάς και λαϊκής δεξιάς, όπως η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα και προσφάτως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος που εκδήλωσε ενδιαφέρον και κατά πόσο «άνετα» νιώθει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του στον Αριστερό χώρο να συνυπάρχουν με τα πρόσωπα αυτά, ο Στέργιος Καλπάκης απάντησε:
«Ένα από τα βασικά γεγονότα που συνέβησαν το 2019, με αποτέλεσμα να προκύψει η συνεργασία μας με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της προοδευτικής συμμαχίας, είναι η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου από την Κυβέρνηση, που ως πολιτικός χώρος και ως πολιτική, επηρέαζε και πολλές φορές την εμπόδιζε σε διάφορα ζητήματα. Όσα στελέχη από αυτό το χώρο έμειναν, σημαίνει ότι αποδέχονται ένα minimum της προοδευτικής ατζέντας και με βάση αυτή, συμμετέχουν στην κοινή προσπάθεια με στόχο τις Ευρωεκλογές», φέρνοντας ως παράδειγμα την Έλενα Κουντουρά, που διαφοροποιήθηκε από τον Πάνο Καμμένο και τάχθηκε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. 


9 σχόλια:

  1. Τα εργοστάσια φρούτων στην περιοχή μας ζητάνε εργάτες αυτή την εποχή, πήγαινε λοιπόν πρώτα να κάνεις κανένα μεροκάματο να δεις πως βγαίνει το ψωμί και μετά ζήτα την ψήφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και όμως δουλεύαμε μαζί στην venus. Αν θυμάμαι καλά για 2 ή 3 καλοκαίρια...

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ Τ' ΑΡΑΙΩΜΑΤΑ... ΔΕ "ΛΕΕΙ " Ε;;;;

      Διαγραφή
    3. και εκεί βύσμα θέλει

      Διαγραφή
    4. στην Venus στο τάϊσμα ήταν;

      Διαγραφή
    5. Δύο τρία καλοκαίρια και τσουπ Ευρωβουλευτής, τι να πει κι ο πολύς κόσμος που δουλεύει δύο τρείς τέσσερις δεκαετίες

      Διαγραφή
  2. Καλό μου παιδί, επειδή βλέπουμε κάποιους αυτόκλητους σωτήρες σαν κι εσένα δεν πάμε να ψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε αδούλευτε αριστερέ κατσαπλιά χωρίς κανένα ένσημο στην ζωή σου θέλεις να γίνεις πολιτευτής για να σε ταΐζουμε ?. Ρε ουστ από εδώ κοπριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως σε αυτή την συνέντευξη έβγαλε τα γυαλιά του μπας και δεν τον γνωρίσουμε και μας ξεγελάσει και τον ψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ