Έτσι θα γλιτώσετε λεφτά κάνοντας οικονομία στη βενζίνη με 5 απλά βήματα

Την ώρα που ουσιαστική οικονομία στο καύσιμο γίνεται μόνο όταν πέφτει η τιμή της βενζίνης, υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνει ο οδηγός για να βγάζει λίγα περισσότερα χιλιόμετρα ανά γέμισμα. Αυτό μας λέει τουλάχιστον ο μη κυβερνητικός οργανισμός των ΗΠΑ, Car Care Council, ο οποίος σε συνεργασία με το αμερικανικό κράτος έχει εγκαινιάσει την εκστρατεία ενημέρωσης «Be Car Care Aware», που καλεί τους οδηγούς να συντηρούν σωστά το όχημά τους και να γλιτώνουν από περιττές περιπέτειες. Και σπατάλες, όπως υποδεικνύει με νόημα.

To Car Care Council «ενθαρρύνει τους οδηγούς να είναι ευαισθητοποιημένοι με το αμάξι τους και να εκτελούν αυτά τα πέντε απλά βήματα ώστε να βελτιώσουν την οικονομία της βενζίνης και να γλιτώνουν λεφτά», λέει χαρακτηριστικά.

1. «Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών»: Τα σωστά φουσκωμένα λάστιχα έχει βρεθεί πως εξοικονομούν καύσιμο μέχρι και 3,3%.

2. «Χρησιμοποιήστε τον σωστό τύπο λαδιού μηχανής»: Από 1-2% εξοικονόμηση βλέπει εδώ το Car Care Council αν χρησιμοποιηθεί το κατάλληλο είδος λιπαντικού που προτείνει ο κατασκευαστής.

3. «Αντικαταστήστε τα βρόμικα φίλτρα αέρα»: Όσο πιο καθαρός είναι ο αέρας που εισέρχεται στον κινητήρα, τόσο καλύτερη είναι η καύση, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη απόδοση. Η αντικατάσταση των πολυκαιρισμένων φίλτρων βελτιώνει όχι μόνο την κατανάλωση καυσίμου, αλλά και τη συνολική απόδοση του κινητήρα, περιλαμβανομένων των επιδόσεων.

4. «Ελέγξτε την απόδοση του κινητήρα»: Μια μηχανή που δουλεύει απρόσκοπτα και αποδοτικά, μας λέει πάντα το Car Care Council, βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμου ακόμα και κατά 4%.

5. «Επισκευάστε το»: Η επισκευή ενός σοβαρού μηχανικού προβλήματος, όπως ένας ελαττωματικός αισθητήρας λ, μπορεί να εξοικονομήσει ακόμα και 40% περισσότερο καύσιμο, μας λέει το Car Care Council, παραθέτοντας εδώ τη μελέτη του fueleconomy, της επίσημης σελίδας του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας για πληροφορίες εξοικονόμησης καυσίμου…

3 σχόλια:

 1. 1.Μεσα στη πόλη μετακινηθειτε με αυτοκίνητο.
  2.Αγοραστε ένα ποδήλατο με καλάθι.
  3.Πουληστε το αυτοκινητο.
  4.Με τα χρήματα που εξοικονομείτε από ασφάλεια,τέλη κυκλοφορίας,συνεργείο ,καύσιμα πηγαινετε μια φορά το χρόνο 1 ταξιδι στο εξωτερικο.
  5.Ειστε ήδη ένας συνηδητοποιημενος οικολογος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σωστά όλα αυτά αλλά πως να συμβιβαστείς με την άνεση του πάω όπου θέλω,όποτε θέλω, για όσο θέλω ,με όποιον θέλω, σταματώ όπου θέλω...... και πουλάω και μούρη; Χωρίς αυτοκίνητο δεν γίνονται αυτά, ειδικά όταν ό γείτονας έχει καλό αυτοκίνητο. ΆΣ ΜΕ ΛΈΝ ΚΥΡΑ ΜΠΕ'Ί΄ΝΑ ΚΙ ΑΣ ΨΩΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΊΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ