Quantcast

http://picasion.com/

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς η Μπατσαρά

Τις κορυφαίες συνεταιριστικές και ιδιωτικές βιομηχανίες μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων του Δήμου Βέροιας και όχι μόνο, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 16 Μαΐου, η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας κ. Γεωργία Μπατσαρά. Συνοδευόμενη από Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού της «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ», συναντήθηκε με προέδρους και διευθυντικά στελέχη των αγροτοβιομηχανιών VENUS GROWERS, ΑΛΜΜΕ, ΑΛΙΑΚΜΩΝ, ΑΣ ΜΕΣΗΣ και ALEXANDER. Σε διεξοδική συζήτηση που έγινε μεταξύ της Υποψηφίας Δημάρχου κ. Μπατσαρά και των Προέδρων της VENUS κ. Αντώνη Μαρκοβίτη, του ΑΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ κ. Βασίλη Γαλάνη, του ΑΣ Μέσης κ. Ιορδάνη Κυρατλίδη, του Γενικού Διευθυντή της ΑΛΜΜΕ Πέτρου Αλαγκιοζίδη και του επιχειρηματία της ALEXANDER AE κ. Αλέκου Σκουρτόπουλου, διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην έλλειψη εργατικών χεριών, καθώς υπάρχει απροθυμία από τους έλληνες, αν και υπάρχει αύξηση στα ημερομίσθια, αλλά και από αλλοδαπούς οι οποίοι επιθυμούν την ανασφάλιστη εργασία, κάτι που δεν το αποδέχονται οι συγκεκριμένες συνεταιριστικές και ιδιωτικές αγροτοβιομηχανίες.




Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που έθεσαν στην Υποψήφια Δήμαρχο, είναι τα προβλήματα που προκύπτουν, όπως κατά την περσινή χρονιά, από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που αφενός προκάλεσαν μειωμένη παραγωγή και αφετέρου κακή ποιότητα συμπύρηνων ροδακίνων.

«Δυστυχώς γίναμε κράτος των επιδομάτων. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να λαμβάνουν ένα προνοιακό επίδομα, παρά να εργαστούν στις βιομηχανίες και τους συνεταιρισμούς. Είμαστε μια αγροτική περιοχή και οι βασικοί πυλώνες βιωσιμότητας και ανάπτυξης των νοικοκυριών μας είναι ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας, όπως είναι τα αγροτικά προϊόντα και η επεξεργασία τους για τις εγχώριες και ξένες αγορές. Εμείς λόγω ιδεολογίας είμαστε υπέρ του επιχειρείν της ιδιωτικής και συνεταιριστικής πρωτοβουλίας και γι αυτό θα τασσόμαστε αλληλέγγυα στο τεράστιο έργο που προσφέρουν στην τοπική οικονομία. Είναι λυπηρό να μην αναγνωρίζεται αυτή η προσφορά τους από την Δημοτική Αρχή, έστω με μια εύφημο μνεία, ανάμεσα στις τόσες άλλες τιμητικές διακρίσεις που κάνει» είπε η κ. Μπατσαρά.
Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εξωτερικών Συνεργείων Δήμου Βέροιας (εργαζόμενοι των υπηρεσιών καθαριότητας, περιβάλλοντος, τεχνικών κ.λ.π.), είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ», κ. Γεωργία Μπατσαρά. Η Υποψήφια Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν έναν εποικοδομητικό διάλογο χρησιμοποιώντας αμφότεροι την μαγική λέξη «συνεργασία», κάτι που υπερτονίζει η κ. Μπατσαρά σε κάθε συνάντηση που πραγματοποιεί με φορείς και συλλόγους του Δήμου Βέροιας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν στην κ. Μπατσαρά το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, τονίζοντας πως «εδώ και χρόνια το προσωπικό στην υπηρεσία μας συνεχώς μειώνεται λόγω των συνταξιοδοτήσεων, χωρίς να αναπληρώνεται. Έτσι αυξάνεται ο φόρτος εργασίας των εν ενεργεία συναδέλφων μας, οι οποίοι στερούνται αδειών και ρεπό, έτσι ώστε να κρατήσουμε την πόλη καθαρή. Μια μικρή ανακούφιση προκύπτει, μόνο όταν προσλαμβάνονται εργαζόμενοι με τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, αλλά ο αριθμός τους είναι μικρός και δεν μπορεί να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες».

Από την δική της πλευρά η Υποψήφια Δήμαρχος έδωσε τα συγχαρητήριά της στους εργαζόμενους, γιατί κατά την διάρκεια των χιονοπτώσεων εργάστηκαν με υπερβολικό ζήλο, έτσι ώστε να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί και να μην υπάρξουν σημαντικοί εγκλωβισμοί κατοικιών και κτηνοτροφικών μονάδων.

«Όπως αναφέρω στις ομιλίες και συναντήσεις που κάνω, το πρώτο που μας ενδιαφέρει ως συνδυασμός και θα το πράξουμε όταν γίνουμε η νέα Δημοτική Αρχή, θα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Και εσείς είστε ένας βασικός μοχλός για τον σκοπό αυτό. Η καθαριότητα, το περιβάλλον, ο φωτισμός των δρόμων, η εξυπηρέτηση των πολιτών και άλλα μικρά, είναι ζητήματα της καθημερινότητας που συνθέτουν τα μεγάλα. Πρέπει να καλλιεργήσουμε πνεύμα συνεργασίας μεταξύ Δημοτικής Αρχής, εργαζομένων και πολιτών. Να υπάρξει αλληλοκατανόηση και θα βρούμε λύσεις με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Όσον αφορά την αύξηση του έμψυχου δυναμικού με προσλήψεις, θα πιέζουμε την όποια κυβέρνηση να δώσει λύσεις, γιατί είναι ένα ζήτημα καθαρά δικής της αρμοδιότητας και απόφασης» ανέφερε η κ. Μπατσαρά.

Ενημερώθηκε στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Το πρωί της Τετάρτης η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας κ. Μπατσαρά επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) που εδρεύει στο Μακροχώρι.

Ενημερώθηκε από τα στελέχη για τους σκοπούς της δομής που είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας, η ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη, η ενημέρωση των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους, η προεπαγγελματική και επαγγελματική κατάρτιση των Ατόμων με Αναπηρίες, η λειτουργική τους αποκατάσταση, η υποστήριξη για ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό, η συνεργασία με τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας σε τοπικό επίπεδο για το συντονισμό της δράσης τους.


Μετά την ολοκλήρωση της ενημέρωσης, η κ. Μπατσαρά εξέφρασε την ικανοποίησή της για το παραγόμενο έργο που προσφέρεται σε μια ευαίσθητη κατηγορία συμπολιτών μας.




Θα ασχοληθούμε σοβαρά για την στέγαση πολιτιστικών συλλόγων

Το Μακροχώρι και οι Γεωργιανοί ήταν οι επόμενοι σταθμοί της Υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» κ. Γεωργίας Μπατσαρά, συνοδευόμενη από συνεργάτες της και υποψηφίους της. Στους διαλόγους που έκανε με τους κατοίκους των χωριών, οι οποίοι την υποδέχθηκαν με χαρά, της τέθηκαν ζητήματα της καθημερινότητας, όπως οι πολλές λακκούβες στους δρόμους του Μακροχωρίου, η αργοπορημένη αποκατάσταση λαμπτήρων φωτισμού στους δρόμους κ.α. «Είναι αδιανόητο την σημερινή εποχή να μην είναι σε θέση ένας Δήμος να αποκαταστήσει προβλήματα της καθημερινότητας. Η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια βίωσε δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Τουλάχιστον ας υπήρχε η ικανότητα να λυθούν τα απλά καθημερινά προβλήματα, αυτά που αναφέρουν οι κάτοικοι όλων των χωριών» είπε η κ. Μπατσαρά και συμπλήρωσε «εμείς ως συνδυασμός από καιρό τώρα θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητά την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας. Όσο κι αν ακούγεται φτωχό, από τα μικρά ξεκινούν τα μεγάλα. Κι εμείς από αυτά θα ξεκινήσουμε ως Δημοτική Αρχή».


Η ίδια εικόνα με προβλήματα καθημερινότητας υπάρχει και στους Γεωργιανούς, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι κάτοικοι. Η Υποψήφια Δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους να πάρουν μέρος στις εκλογές και ας κάνουν την επιλογή που επιθυμούν, γιατί «δεν πρέπει να αποφασίζουν οι άλλοι για εμάς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνάντηση στον Σύλλογο Ντόπιων


Κατά την περιοδεία της στο Μακροχώρι, η αποστολή του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» επισκέφθηκε τον Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου, που εκείνη την ώρα είχαν πρόβα χορών.

Η Πρόεδρος, οι χορευτές και ο χοροδιδάσκαλος με ένα στόμα, μια φωνή, κατέθεσαν στην κ. Μπατσαρά το μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ως Σύλλογος. Αυτό της έλλειψης στέγης καθώς εδώ και 25 χρόνια ο Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου αναγκάζεται να μισθώνει διάφορους χώρους.


«Υπάρχουν σύλλογοι «σφραγίδες» στην ευρύτερη περιοχή μας, που τους παραχωρήθηκε χώρος για την στέγασή τους. Εμείς, με 250 μέλη στον σύλλογο, αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε ενοίκια για να έχουμε τη βάση μας, τον χώρο που γίνονται οι πρόβες των χορευτικών μας συγκροτημάτων, με πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, διατηρώντας και προάγοντας τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας» είπαν στην Υποψήφια Δήμαρχο και συμπλήρωσαν:

«Ζητάμε από τη νέα Δημοτική Αρχή να αναζητήσει χώρους για να στεγαστούμε όχι μόνο ο Σύλλογος Ντόπιων, αλλά και οι υπόλοιποι σύλλογοι του Μακροχωρίου».

Η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας κ. Γεωργία Μπατσαρά συνεχάρη του συντελεστές του συλλόγου για τον εθελοντισμό τους στην διατήρηση των ηθών και των εθίμων της περιοχής μας και τις για τις άριστες εκδηλώσεις που διοργανώνουν προκαλώντας το πανελλήνιο ενδιαφέρον.

«Έχετε 25 χρόνια προσφοράς και 25 χρόνια δεν έγινε τίποτα για το δίκαιο αίτημά σας. Είμαι υπέρ του πολιτισμού και της παράδοσης και τιμώ τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σ’ αυτό τον τομέα. Πραγματικά με τον εθελοντισμό τους κάνουν κατάθεση ψυχής. Αν θα είμαι η επόμενη Δήμαρχος, να είστε βέβαιοι πως θα αναζητήσουμε σοβαρά ότι περιουσιακό στοιχείο έχει ο πρώην Δήμος Αποστόλου Παύλου στο Μακροχώρι, για να δημιουργήσουμε έναν πολιτιστικό χώρο και για τον Σύλλογο Ντόπιων και για την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Μακροχωρίου και για το νεοσύστατο σύλλογο «Ψηφιδωτό», που όλοι σας νοικιάζετε ιδιωτικούς χώρους» τόνισε η κ. Μπατσαρά.


Γεωργία Μπατσαρά: Θα αναζητήσουμε τρόπους να ενισχύσουμε την Αστυνομία




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Την διοίκηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας συνάντησε η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» κ. Γεωργία Μπατσαρά, ολοκληρώνοντας παράλληλα τον δεύτερο κύκλο των επισκέψεών της στις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η Υποψήφια Δήμαρχος συναντήθηκε στην αρχή με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Ανδρέα Καλογερόπουλο και στην συνέχεια με τον Διοικητή της Τροχαίας Βέροιας κ. Ιωσήφ Παρούτογλου, με τους οποίους είχε σύντομη συνομιλία για υπηρεσιακά θέματα και ζητήματα της καθημερινότητας.

Στην συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αντιμετώπιση των καθημερινών περιστατικών που συμβαίνουν στον Δήμο Βέροιας.

«Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά θα σταθούμε σε δύο βασικά» είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Απόστολος Μούρτης και τόνισε:

«Το ένα έχει να κάνει με το κτίριο που στεγάζονται εδώ και είκοσι χρόνια όλες οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας. Είναι ιδιωτικό και καταβάλλονται ενοίκια που ξεκίνησαν από 15.000 ευρώ το μήνα, μειώθηκαν στα 8.500 ευρώ και τώρα θα αυξηθούν στα 11.000 ευρώ. Παράλληλα οι υπάρχουσες κτιριακές εγκαταστάσεις, πλέον δεν καλύπτουν τις σημερινές ανάγκες καθώς από το 2000, αυξήθηκαν οι δραστηριότητες. Υπάρχει ένα οικόπεδο της Αστυνομίας που βρίσκεται δίπλα στο νέο Δικαστικό Μέγαρο, αλλά δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο δεν αναγείρεται ένα σύγχρονο κτίριο για να μετεγκατασταθούν εκεί οι υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι τα αυτοκίνητα που διαθέτουν οι υπηρεσίες μας. Εμείς τα αποκαλούμε έγχρωμες νεκροφόρες. Είναι και παλιά και λίγα και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες των αστυνομικών επιχειρήσεων και όχι μόνο. Να φανταστείτε πως τις μέρες αυτές οι επιδόσεις εγγράφων των εκλογών, θα γίνουν και με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συναδέλφων.

Υπάρχουν άλλοι Δήμοι που κάνουν δωρεές στην Αστυνομία. Από τον Δήμο Βέροιας δεν έγινε τίποτα. Κι όμως η Τροχαία προσφέρει στον Δήμο Βέροιας 900.000 ευρώ τον χρόνο» είπε ο κ. Μούρτης.

Η Υποψήφια Δήμαρχος έμεινε έκθαμβη με αυτά που της ανέφεραν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και δεσμεύτηκε να ξεκινήσει μια προσπάθεια επίλυσης αυτών των προβλημάτων, με μεθοδικότητα και τη συμπαράσταση όλων των φορέων.

«Με αυτά που άκουσα, πρέπει να συγχαρώ τους αστυνομικούς υπαλλήλους και τους προϊσταμένους τους για το έργο που παράγουν. Με αυτά τα μέσα που διαθέτουν, είναι εντυπωσιακή η αποτελεσματικότητά τους. Βέβαια πρέπει να ενισχυθούν υλικοτεχνικά και αυτό αφορά κυρίως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που είναι η πολιτική αρχή» είπε η κ. Γεωργία Μπατσαρά και συμπλήρωσε:

«Για να μειωθεί στο ελάχιστο η εγκληματικότητα στην περιοχή μας και οι πολίτες να νοιώσουν ασφάλεια, απαιτείται η στήριξη και από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μόλις αναλάβουμε την Δημοτική Αρχή, θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά το ζήτημα της ανέγερσης νέου κτιρίου στο οικόπεδο της Αστυνομίας, εφόσον βέβαια πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε ότι έχει να κάνει καθαρά με τον Δήμο Βέροιας, δεσμεύομαι πως θα εξετάσουμε το θέμα της διάθεσης ενός ποσού από αυτό που δημιουργείται από την Τροχαία, να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα για την υλικοτεχνική ενίσχυση των υπηρεσιών της τοπικής Αστυνομίας».



Με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας συναντήθηκε η Γεωργία Μπατσαρά



Τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Βέροιας και δη της Ημαθίας συζήτησαν η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» κ. Γεωργία Μπατσαρά, με την διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας .

Το βράδυ της Πέμπτης η κ. Μπατσαρά συνοδευόμενη από υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού της, συναντήθηκε στην Κουλούρα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας κ. Τάσο Χαλκίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Βράνα και τον Γενικό Γραμματέα κ. Θόδωρο Παπακωνσταντίνου.

Οι συνδικαλιστές των αγροτών για μια ακόμη φορά περιέγραψαν την δραματική κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο ο οποίος χρόνο με το χρόνο βλέπει να μειώνεται το εισόδημά του σε βαθμό που να μην μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις καλλιεργητικές ανάγκες.

«Πρέπει να γίνει αλλαγή του κανονισμού πληρωμής από το εμπάργκο στη Ρωσία και να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις των ζημιών από τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να καταβάλλονται νωρίτερα οι αποζημιώσεις. Βρισκόμαστε στο σημείο να μην έχουν πληρωθεί οι αγρότες για την περσινή καλλιεργητική περίοδο και να αδυνατούν σήμερα να αγοράσουν πετρέλαιο για τα μηχανήματά τους» δήλωσαν οι συνδικαλιστές των αγροτών στην κ. Μπατσαρά.

Η Υποψήφια Δήμαρχος ενημέρωσε τους συνδικαλιστές των αγροτών πως «πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, όπου η Προϊσταμένη κ. Μαρία Παππά με ενημέρωσε πως η υπηρεσία ενισχύθηκε με προσωπικό και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις. Όμως αυτό δεν αναιρεί την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα ο αγροτικός κόσμος. Δυστυχώς παράλληλα με τις αγροτικές απώλειες, πλήττεται και η υπόλοιπη οικονομία του Δήμου Βέροιας και του νομού μας γενικότερα. Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να ενώσουμε τις φωνές μας με τους αγρότες για να διεκδικήσουμε από την πολιτεία αυτά που αξίζει ο αγροτικός μας κόσμος. Παράλληλα ως Δημοτική Αρχή θα πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες και τις υποδομές προς τους αγρότες, με ομαλούς αγροτικούς δρόμους και με συνεχή αναζήτηση τρόπων υποστήριξης του πρωτογενή τομέα συνολικά. Αυτό απαιτεί συνεργασία και εμείς δεσμευόμαστε γι αυτήν.

Τέλος με αφορμή την δίκη που θα γίνει την Τρίτη 21 Μαΐου με κατηγορούμενους αγρότες που μάχονταν για τα δίκαια αιτήματά του αγροτικού κόσμου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και ελπίζουμε πως η δικαιοσύνη θα τους απαλλάξει από τις κατηγορίες ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ