Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ευρωεκλογές 2019: Ποιοι Ημαθιώτες «κοιτούν» προς Βρυξέλλες

Της Δέσποινας Βογιατζόγλου
Με το όνειρο της Ευρωβουλής ζουν την προεκλογική περίοδο δεκάδες υποψήφιοι ευρωβουλευτές από την περιφέρεια. Κι ενώ παλαιότερα η συμμετοχή στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων αφορούσε κυρίως την πολιτική ελίτ,

προερχόμενη από την Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, η εικόνα για την επερχόμενη εκλογική διαδικασία έχει μεταβληθεί. Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας, που τάραξε συθέμελα το πολιτικό σύστημα, προκάλεσε τον κατακερματισμό των κομμάτων και τη δημιουργία νέων σχηματισμών, μια και οι ευρωεκλογές χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν ως πεδίο έκφρασης για τους «μικρούς».
Το αποτέλεσμα είναι ότι σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε 40 κόμματα, αριθμός που δημιούργησε ανάγκες για περισσότερους υποψηφίους, για να στελεχώσουν τα ευρωψηφοδέλτια. Συνεπώς, τα πολλά μικρά κόμματα φαίνεται πως έστρεψαν το βλέμμα στην περιφέρεια προς άγραν υποψηφίων αλλά και ψηφοφόρων.

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΚΑΛΠΑΚΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΦΑΝΙΑΔΗΣ ΦΩΤΗΣ

ΤΡΕΜΠΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ


Μικρή εκπροσώπηση από τα μεγάλα κόμματα

Αν και η Πέλλα στο παρελθόν έχει εκπροσωπηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Γιάννη Γκλαβάκη από τη ΝΔ, αυτήν τη φορά κανένας υποψήφιος από τα μεγάλα κόμματα δεν έχει καταγωγή από το νομό. Τώρα θέση στις Βρυξέλλες διεκδικούν από την Πέλλα οι «Οικολόγοι Πράσινοι» με το δικηγόρο στον κλάδο του Εμπορικού Δικαίου, Θεοχάρη Αγγελίδη, ο οποίος έχει υπάρξει υποψήφιος βουλευτής των οικολόγων και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.

Η «Νέα Δεξιά» του Φαήλου Κρανιδιώτη βρήκε φωνή στον ίδιο νομό, με υποψήφιο τον Φωμά Γιόφκο. Άλλα δύο κόμματα, αυτό της «Λαϊκής Ενότητας» και της «Δημιουργίας Ξανά» του Θάνου Τζήμερου, έχουν εκπροσώπηση στην Πέλλα από τον υπάλληλο της περιφέρειας και μέλος του κινήματος κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού Ιωσήφ Παπαδόπουλου και του γιατρού Δημήτρη Διονυσόπουλου, αντίστοιχα.


Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου με κλικ εδώ

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 19 Μαΐου 2019

2 σχόλια:

  1. Πόσοι από αυτούς έχουν σχετικές σπουδές για να είναι στην Ευρώπη; δεν χρειάζονται οι σχετικές σπουδές για μια τέτοια απαιτητική θέση ; βλέπουμε και πάλι άσχετους ανθρώπους που τα ξέρουν και τα κάνουν όλα ; Ως πότε ; Πότε τα κόμματα θα ψάξουν να βρουν τους έχοντες τη γνώση (για τα Ευρωπαϊκά πράγματα, υπάρχουν Πανεπιστημιακές σπουδές στο θέμα αυτό) για να τους αξιοποιήσουν ; για να έχουμε κάποια πιθανότητα αποδοτικής διαδικασίας ; Πότε ; ............... Ποτέ.
    Αυτοί είμαστε, προηγούνται πάντα οι μη ειδικοί .
    Ψηφίστε και ελπίστε για μια ακόμη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο. Υπάρχουν και πανεπιστημιακές σπουδές με αντικείμενο τα ευρωπαϊκά θέματα, που είναι αυτοί οι απόφοιτοι ; κανείς δεν τους ξέρει ; νέα παιδιά με σοβαρές σπουδές και ικανότητες. Από ότι φαίνεται κανείς δεν τους ψάχνει, κανείς δεν τους χρειάζεται. Τζάμπα οι σπουδές, τζάμπα η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, Τζάμπα κράτος, τζάμπα ψήφος, τζάμπα όλα, η χώρα του Τζάμπα μάγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ