Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χαμός σε Ρολόι και Ελιά - Προβλήματα στις εφορευτικές επιτροπές - Φόβοι για καθυστερήσεις στην καταμέτρηση

Ρεπορτάζ του veriotis.gr από τα εκλογικά κέντρα 
Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για τις εκλογές σ' ολόκληρη την πόλη της Βέροιας από τις 7 το πρωί, ενώ οι κάλπες για τις ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές θα κλείσουν στις 7 μ.μ. Ωστόσο, το γεγονός ότι για πρώτη φορά στήθηκαν κάλπες για
ευρωεκλογές, περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές έχει ως αποτέλεσμα η διαδικασία να κινείται με αργούς ρυθμούς και σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχουν ουρές στα εκλογικά κέντρα.


Όλοι ψηφίζουν σε δύο εκλογικά τμήματα
Οι ουρές δημιουργούνται γιατί όλοι ψηφίζουν σε δύο διαδοχικά εκλογικά τμήματα: Στο πρώτο με το διακριτικό στοιχείο «α» μετά τον αριθμό του τμήματος ψηφίζουν για ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές και στο δεύτερο με το διακριτικό στοιχείο «β» μετά τον αριθμό του τμήματος, βρίσκονται οι κάλπες των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών. Αυτή η διαδικασία μέσα στα εκλογικά τμήματα απαιτεί αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να περιμένουν υπομονετικά οι πολίτες.

Λειψές και οι εφορευτικές επιτροπές
Επίσης, επειδή παρουσιάζονται ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές σε πολλά εκλογικά τμήματα στο δήμο Βέροιας εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξουν έντονα προβλήματα και μεγάλες καθυστερήσεις μετά τη δύση του ηλίου στις 7 μ.μ. που θα κλείσουν οι κάλπες και θα αρχίσει η καταμέτρηση. Και αυτό λόγω των πολλαπλών εκλογών που διεξάγονται και του μεγάλου αριθμού των υποψηφίων, αλλά και γιατί πρώτη φορά διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικών Σχολών, οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει κατά το παρελθόν στην εκλογική διαδικασία.

Πολύς κόσμος ρε Ρολόι και Ελιά - Μέτρια κίνηση σε Προμηθέα και ΙΚΑ
Το αδιαχώρητο επικρατεί αυτήν την ώρα στα εκλογικά κέντρα της Ελιάς και του Ρολόι. Χιλιάδες πολίτες της Βέροιας πηγαίνουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Αντίθετα στα εκλογικά τμήματα του Προμηθέα, του ΙΚΑ και μέσα στην Αγορά, η κίνηση είναι πιο περιορισμένη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του veriotis.gr, η συμμετοχή του κόσμου είναι ικανοποιητική και δεν έχουν υπάρξει σοβαρά προβλήματα. Έξω από τα σχολεία υπάρχει πανδαιμόνιο από υποψηφίους, οι οποίοι προσπαθούν να «ψαρέψουν» μέχρι και τον τελευταίο σταυρό προτίμησης.

6 σχόλια:

  1. Αν έδιναν λεφτά σε αυτούς που κληρονονται για εφορευτική επιτροπή τότε όλοι θα πηγαιναν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δώστε χρήματα και σε αυτούς όχι μόνο στους δικαστικούς και στους γνωστούς τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κόψτε λίγα από τους δικαστικούς και δώστε και στην εφορευτική επιτροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί όρισαν μέλη εφορευτικών επιτροπών παιδιά που δίνουν πανελληνιες, τα οποία φυσικα δεν έπρεπε να πάνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού δν δίνουν σε αυτούς γιατί δν βάζουν τους δασκάλους και καθηγητές που πληρώνονται παραακαπαρασκεη και Δευτέρα και κάθονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε αυτοι δεν παν καλα!!! εδω ο κοσμος δεν παει να ψηφισει θα παει για επιτροπη, να ειναι ολη μερα εκει να εκλεγουν αυτοι που μας ρημαξαν;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ