Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Για μία αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΕΛΓΑ

Γράφει ο Χρήστος Γιαννακάκης*
Για ακόμη μία χρονιά γίναμε μάρτυρες της μη αποτελεσματικής λειτουργίας του ΕΛΓΑ, αυτή τη φορά όχι γιατί δεν κάλυψε με αποζημιώσεις τις πραγματοποιηθείσες ζημίες αλλά γιατί δεν προστάτεψε την 
παραγωγή στην
Κεντρική Μακεδονία από το χαλάζι. Γνωρίζουμε όλοι ότι η περιοχή μας καλύπτεται από εναέρια ενεργητική αντιχαλαζική προστασία η οποία κοστίζει αρκετά χρήματα στα ταμεία του Οργανισμού και βέβαια εφ όσον εφαρμόζεται σωστά παρέχει σε πολύ υψηλό ποσοστό αποτελεσματική προστασία.

Δυστυχώς ο Οργανισμός για λόγους που γνωρίζει πολύ καλά απέτυχε να προστατέψει μέχρι σήμερα την παραγωγή και έτσι φτάσαμε να πληρώνουμε αντιχαλαζική προστασία, να καταστρέφεται η παραγωγή μας, να χάνονται χιλιάδες τόννοι προϊόντων που θα έδιναν εισόδημα σε όλο τον παραγωγικό μηχανισμό της περιοχής και επιπλέον να πληρώνονται και αποζημιώσεις.

Η απόλυτα ανεξέλεγκτη λειτουργία του Οργανισμού, ο οποίος είναι ασφαλιστικό εργαλείο του αγρότη, που χρηματοδοτείται από τον αγρότη και που πρέπει να στηρίζει την επιβίωσή του όταν χρειάζεται, οδηγεί σε εξαιρετικά επικίνδυνα αποτελέσματα που επιπλέον πλήττουν εκτός από την αποτελεσματικότητά του και το κύρος του και την αξιοπιστία του.

Επιτέλους η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οφείλει να επαναφέρει στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ εκπροσώπους των Αγροτικών φορέων, για την επιλογή των οποίων μπορεί να κάνει χρήση του μητρώου Συνεταιρισμών που έχει στην διάθεση των Υπηρεσιών της και να ορίσει αξιόπιστες εκπροσωπήσεις που να αντιπροσωπεύουν την Γεωγραφική κατανομή της χώρας. Επίσης θα πρέπει να συστήσει ένα συμβουλευτικό όργανο αποτελούμενο από εκπροσώπους Συνεταιριστικών Οργανώσεων οι οποίοι θα αντιπροσωπεύουν Ομάδες προϊόντων για να καθορίζει Στρατηγικές προστασίας της παραγωγής τώρα που η Κλιματική Αλλαγή έχει κάνει ξεκάθαρη την έλευσή της.


* Πρόεδρος Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Μακεδονία της Κυριακής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ