Στη ΒΕΡΓΙΝΑ TV για τις χαλαζοπτώσεις ο πρόεδρος του ΑΣ Ημαθίας Χρήστος Βοργιάδης

Για τις πρόσφατες έντονες καταστροφικές χαλαζοπτώσεις και την επίσπευση των διαδικασιών έτσι ώστε να καταβληθούν το ταχύτερο δυνατό οι αποζημιώσεις των πληγέντων παραγωγών, καθώς και για άλλα επίκαιρα και διαχρονικά ζητήματα, αναφέρθηκε ο Χρήστος Βοργιάδης στην εκπομπή
«Μέσα σε όλα» στη ΒΕΡΓΙΝΑ TV και τη δημοσιογράφο Ευδοξία Βροχίδου. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από τις χαλαζοπτώσεις και ζήτησε την άμεση παρέμβαση, τόσο της ηγεσίας του ΕΛΓΑ με την ενίσχυση υπαλλήλων γεωπόνων του υποκαταστήματος στη Βέροια όπου εξυπηρετεί τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας, όσο και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καλώντας μάλιστα τον Υπουργό κ. Αραχωβίτη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρεμπέ να παραβρεθούν στις πληγείσες περιοχές και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Επίσης, με αφορμή ερώτηση της δημοσιογράφου για την ανεξέλεγκτη δράση των μεσαζόντων που έχει ως αποτέλεσμα την αισχροκέρδεια, πρότεινε λύσεις εξάλειψης του φαινομένου το οποίο κάνει την εμφάνιση του κυρίως στα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια, αλλά και αναφερόμενος στο βιομηχανικό ροδάκινο και το υψηλό πλέον κόστος καλλιέργειας σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές που ίσα ίσα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργείου ΑΑ & Τ, χαρακτηρίζοντας το γεγονός εξωφρενικό (τιμές στα ίδια επίπεδα με αυτές προ 30ετίας).

Τελειώνοντας, αναφέρθηκε στην ανέκαθεν και από τις εκάστοτε κυβερνήσεις κομματικοποίησης των αγροτικών συλλόγων, λέγοντας ότι το φαινόμενο αυτό πρέπει να σταματήσει και να υπάρξει ΚΑΘΑΡΗ αγροτική βάση διεκδίκησης, μακριά από προσωπικά συμφέροντα και χρωματισμούς που εξυπηρετούν μονάχα τη διάσπαση του αγροτικού κόσμου. 
Δείτε το βίντεο:πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ