Εξαρθρώθηκαν σπείρες απατεώνων που έκαναν τους τεχνικούς ΔΕΗ κι έκλεβαν ηλικιωμένους

Έδρασαν στην Αλεξάνδρεια
Έξι κλοπές σε Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Πάτρα, Αγρίνιο και Κοζάνη και Αλεξάνδρεια Ημαθίας διέπραξαν από τον Οκτώβριο του 2018 ως φέτος στις 8 Μαρτίου εγκληματικές ομάδες που άρπαξαν μετρητά ύψους 49.720 ευρώ (!) και είδη αξίας άλλων 3.000 ευρώ! Οι δράστες κινούνταν πάντα με νοικιασμένα αυτοκίνητα και έμεναν σε ξενοδοχεία, με τις οδηγίες των δύο αρχηγών που οργάνωναν τα ταξίδια στις πόλεις- στόχους.
Με μια αστραπιαία επιχείρηση που τέθηκε σε εφαρμογή σε περιοχές της δυτικής Αττικής, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου κατάφεραν να εξαρθρώσουν δυο σπείρες κακοποιών που δρούσαν σε όλη τη χώρα, με θύματα ηλικιωμένους στους οποίους εμφανίζονταν ως πλανόδιοι πωλητές ή τεχνικοί της ΔΕΗ!

Για την πρώτη συμμορία, συνέλαβαν στα Άνω Λιόσια τέσσερα μέλη της, μεταξύ των οποίων έναν από τους δύο αρχηγούς ηλικίας 43 χρόνων, ενώ ο δεύτερος ηλικίας 29 χρόνων αναζητείται. Οι δυο τους, έδιναν κατευθύνσεις στους άλλους δύο συνεργούς τους, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να ταυτοποιηθούν δύο ή τρεις γυναίκες που αναλάμβαναν να χτυπούν τις πόρτες ανυποψίαστων ηλικιωμένων με το πρόσχημα ότι πωλούσαν ρούχα, τους απασχολούσαν και έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα.

Για την δεύτερη σπείρα, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Αγρινίου συνέλαβαν στα Άνω Λιόσια και στο Καματερό τους δύο αρχηγούς της ηλικίας 25 και 32 χρόνων και άλλα τέσσερα μέλη της και ταυτοποίησαν έναν ακόμη συνεργό τους. Οι κακοποιοί εμφανίζονταν σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους ως υπάλληλοι της Δ.Ε.Η., που τάχα θα επιδιόρθωναν βλάβη με διαρροή ρεύματος και άρπαζαν χρήματα ή κοσμήματα.

Συνολικά, από τις 9 Ιανουαρίου ως τις 24 Φεβρουαρίου, είχαν διαπράξει 12 κλοπές και απάτες σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη όπου κινούνταν με νοικιασμένα αυτοκίνητα και η λεία τους τα 38.000 ευρώ! Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των μελών των δυο συμμοριών, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έξι οχήματα, πλήθος κινητών και 950 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων και τεσσάρων ακόμη συνεργών τους που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, διακεκριμένες κλοπές, απάτη κατ’ επάγγελμα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ