Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Με ρεκόρ συμμετοχών ο «4ος Δρόμος 21 Μαθητών» στο Μακροχώρι - Τι είπαν οι διοργανωτές

Με το σύνθημα «Δε σας ξεχνάμε» διοργανώνεται και φέτος ο «Δρόμος 21 Μαθητών» στο Μακροχώρι, που πραγματοποιείται για 4η συνεχόμενη χρονιά, στη μνήμη των 21 μαθητών που χάθηκαν στις 13 Απριλίου 2003 στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο 4ος Δρόμος 21 Μαθητών θα διεξαχθεί την
Κυριακή 7 Απριλίου και θα περιλαμβάνει 5 κατηγορίες αγώνων. Τον μεγάλο αγώνα των 10χλμ για συμμετέχοντες ηλικίας 16 ετών και άνω, τον περιπατητικό λαϊκό αγώνα Υγείας 3χλμ (χωρίς βράβευση) για συμμετέχοντες ηλικίας 16 ετών και άνω, τον αγώνα μαθητών Γυμνασίων 2χλμ, τον αγώνα μαθητών Δημοτικών 1λχμ και τον αγώνα ΑμΕΑ 250μ.
Η εκκίνηση θα δοθεί στην Πλατεία 21 Μαθητών στο Μακροχώρι, στις 10:00 το πρωί, με τον μεγάλο αγώνα των 10χλμ και θα ακολουθήσουν σταδιακά και οι εκκινήσεις των υπόλοιπων κατηγοριών. Οι συμμετοχές έχουν κλείσει, με 1350 δρομείς να έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή, ωστόσο, θα δοθεί ευκαιρία για δήλωση νέων συμμετοχών (ακόμα 150), το Σάββατο 6/4, 09:00 - 21:00 στη γραμματεία στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακροχωρίου «ΨΗΦΙΔΩΤΟ» και την Κυριακή 7/4, από τις 08:30 έως τις 09:30, στο σημείο της διοργάνωσης. 
Στο πλαίσιο του αγώνα, οι εκπρόσωποι των διοργανωτών φορέων και συλλόγων, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το απόγευμα της Τετάρτης 3/4, στο κτήριο της Δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου. Στο πάνελ συμμετείχαν, ο Διοικητής της Τροχαίας Βέροιας Ιωσήφ Παρούτογλου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα Αντώνης Αραμπατζής, η πρόεδρος του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου Μαρία Γάτου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ψηφιδωτό» Βασίλης Ελευθεριάδης, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας, Βασίλης Τσιάρας και Γιάννης Καραγιάννης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της ΛΕΜΟΒ Μιχάλης Αισιόπουλος, ο υπεύθυνος των Εθελοντών Δημήτρης Αφένδρας, καθώς και ο πρόεδρος της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, που φέτος έχει επιλεγεί ως η ωφελούμενη οργάνωση. Τη συνέντευξη τύπου συντόνιζε ο εκπαιδευτικός Μάνος Βαρακλής.
Στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα πραγματοποιήσει η Τροχαία Βέροιας, προκειμένου να διεξαχθεί με ασφάλεια ο αγώνας της Κυριακής, αναφέρθηκε ο κ. Παρούτογλου, λέγοντας πως «Έχει καταβληθεί μια προσπάθεια από τους διοργανωτές σε συνεργασία με την Τροχαία, ώστε με το νέο δρομολόγιο των 10χλμ, να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος κλεισίματος της κεντρικής οδού του Μακροχωρίου σε 30' - 45'. Κάτι που αποτελεί κέρδος για τους διοργανωτές και την Τροχαία, τους κατοίκους και τους χρήστες της οδού», είπε και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Στην αρτιότητα και την ασφάλεια, δυο χαρακτηριστικά με βάση τα οποία διοργανώθηκε ο αγώνας, αναφέρθηκε αρχικά ο κ. Αραμπατζής, που αναφερόμενος και στον αριθμό 1350 δρομέων που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες, δίνει ενθαρρυντικά μηνύματα. Τέλος, ανακοίνωσε, πως την Κυριακή, στο πλαίσιο του αγώνα, θα τιμηθούν και πρόσωπα που συνέβαλαν στο κομμάτι του αθλητισμού.
Στις τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα αναφέρθηκε ο κ. Καραγιάννης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια, που από πλευράς διοργάνωσης και συμμετοχών, αγγίζει αγώνες δρόμου μεγάλων πόλεων. «Η μεγάλη βαρύτητα δίνεται στον αγώνα των 10χλμ, που ήδη έχουμε συμμετοχή 350 δρομέων, αριθμός τεράστιος αν αναλογιστούμε πως την ίδια ημέρα υπάρχουν άλλες 10 διοργανώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Το μεγαλόπνοο σχέδιο των 1500 δρομέων πιστεύουμε θα επιτευχθεί (με 150 νέες εγγραφές που θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή). Πρώτη φορά διαχειριζόμαστε τόσο μεγάλο όγκο συμμετεχόντων», ανέφερε, δίνοντας στη συνέχεια αναλυτικά τον αριθμό συμμετεχόντων μέχρι στιγμής, για κάθε κατηγορία:
440 συμμετοχές στον αγώνα των 10χλμ.
500 συμμετοχές στον αγώνα των 3χλμ.
100 συμμετοχές στον αγώνα των 2χλμ.
390 - 400 συμμετοχές στον αγώνα του 1χλμ.
Αξιέπαινη χαρακτήρισε την προσπάθεια των συμμετεχόντων, συλλόγων, φορέων, δρομέων και εθελοντών ο κ. Τιάρας, καθώς όπως είπε, δεν πρόκειται απλά για έναν αγώνα που γίνεται για χόμπι, αλλά έχει ως πρωτεύον σκοπό να τιμήσουν την ημέρα μνήμης. Κλείνοντας ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους συλλόγους που συμμετέχουν, το αθλητικό τμήμα του ΚΑΠΑ Βέροιας και την Τροχαία Βέροιας.
Στη συμμετοχή της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» στη διοργάνωση, τόσο με παιδιά που θα τρέξουν στον αγώνα, όσο και με πάγκο με ενημερωτικό υλικό και προϊόντα που θα στηθεί στο σημείο εκκίνησης, αναφέρθηκε ο κ. Σιδηρόπουλος. Η συμμετοχή μας είναι μια ευκαιρία να διαδώσουμε το μήνυμα, ότι η ΠγτΠ έχει οικοδομήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα παιδικής προστασίας στην περιοχή μας αλλά και ότι υπάρχουν παιδιά που κινδυνεύουν παντού, στο σπίτι, στο δρόμο, στο σχολείο κτλ. Εμείς έχουμε τη δυνατότητα να τα προστατεύσουμε σε όλες τις βαθμίδες που θα χρειαστεί».
Στη συμμετοχή της ΛΕΜΟΒ αναφέρθηκε ο κ. Αισιόπουλος, λέγοντας πως τα μέλη της θα συμμετέχουν με όσα άτομα και μοτοσυκλέτες χρειαστεί, έχοντας την εμπειρία από τέτοιους αγώνες αλλά και από τη συμμετοχή τους στον 1ο Δρόμο 21 Μαθητών. Αναφερόμενος στη διοργάνωση είπε πως δείχνει να υπάρχει εμπειρία και πως πιστεύει πως όλα θα πάνε και φέτος καλά.
Στο κομμάτι των εθελοντών αναφέρθηκε ο κ. Αφένδρας, που όπως είπε, φέτος ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, φτάνοντας τους 150. «Ο αριθμός αυτός καλύπτει πολύ καλά όλη τη διοργάνωση, ώστε να διεξαχθεί με ασφάλεια. Στη συγκέντρωση των εθελοντών συνέβαλαν οι σύλλογοι της περιοχής μας», ανέφερε, ευχαριστώντας των Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου, Τριλόφου, Διαβατού, Ξεχασμένης, Γιαννιτσών, Νέας Νικομήδειας, Φιλίππου, Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Μακροχωρίου, Γυμνασίου Μακροχωρίου και Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Διαβατού και τη ΛΕΜΟΒ.
Τη χαρά για τη συμμετοχή της από τη θέση της νέας προέδρου του Συλλόγου, εξέφρασε η κ. Γάτου, βάζοντας όπως είπε και αυτή ένα λιθαράκι για την επιτυχία και την άρτια διοργάνωση του αγώνα, ενώ ευχήθηκε μεγαλύτερη άνοδο τα επόμενα χρόνια.
«Είμαστε έτοιμοι τόσο από άποψη εγκαταστάσεων όσο και ανθρώπινου δυναμικού να ανταποκριθούμε σε όλο το κομμάτι της διοργάνωσης. Συμμεριζόμαστε την προσπάθεια όλων των φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση», ανέφερε ο κ. Ελευθεριάδης, ενώ ευχαρίστησε τους φορείς και συλλόγου που συμμετέχουν στη διοργάνωση, τους χορηγούς και τους εθελοντές.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ