Quantcast

http://picasion.com/

«Let’s do it Greece» από το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας

Για πρώτη χρονιά, το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας συμμετείχε την Κυριακή 07 Απριλίου 2019, στην πανελλήνια εθελοντική δράση «Let’s do it Greece», που έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό και ιδιαίτερα τα παιδιά σε περιβαλλοντικά ζητήματα. Στο πλαίσιο του μεγάλου αυτού εθελοντικού
εγχειρήματος, που συμφωνεί με τη στάση ζωής κάθε μέλους μας την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 βάλαμε την προσκοπική μας μαντίλα και πραγματοποιήσαμε τον καθαρισμό στην περιοχή Άλσους – Πευκώνα του Φράγματος Αλιάκμονα, αποδεικνύοντας πως ο Πρόσκοπος είναι παρών και υποστηρίζει έμπρακτα και ενεργά ό,τι αγαπά: το περιβάλλον, την κοινότητα και τους ανθρώπους.

Στην συνέχεια θέλοντας να ενημερώσουμε σφαιρικά τα μέλη μας σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε παιδιά και ενήλικες να ενισχύσουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση, επισκεφτηκάμε το καταφύγιο της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας στην ίδια περιοχή όπου είχαμε την χαρά να δούμε από κοντά: άλογα, πόνυ και άλλα αρπακτικά πουλιά καθώς και να μας γίνει μια ενημέρωση για την περιοχή του Φράγματος Αλιάκμονα το οποίο παρόλο την εγγύτητα του στον αστικό ιστό είναι ένας πολύτιμος βιότοπος για πολλά είδη ζώων, κάποια από τα οποία κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 107 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους με την δική τους συνεισφορά έκαναν πιο εύκολη την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των παιδιών για την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!!! και είναι οι εξής:


Την Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Βέροιας και ιδιαίτερα τον κ.Κιριμκιρίδη Ιορδάνη
Την Οικολογική Ομάδα Βέροιας και ιδιαίτερα τον κ.Ασλάνογλου Νικόλαο και κ.Ασλάνογλου Αλεξανδρο
Την κ.Κουκουρδή Ευαγγελία
Τον κ.Μάκα Παναγιώτη
Την κ.Παντελίδου Ολγα
Τον κ.Σακκά Νικόλαο
Τον κ.Στεργιόπουλο Κωνσταντίνο
Την κ.Χάνδρα Μυρτώ

Και τέλος τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους σε κάθε επίπεδο.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ