Quantcast

http://picasion.com/

Πονοκέφαλος: Τι μπορεί να τον προκαλεί;

Ποιες είναι οι αιτίες του προβλήματος;
Ο πονοκέφαλος αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο και μπορεί να οφείλεται σε πολλές και διαφορετικές αιτίες. Συχνά, οι συνήθειες και ο τρόπος ζωής σας ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση κεφαλαλγίας τάσης και ημικρανιών. Ποιες ακριβώς

είναι οι αιτίες του προβλήματος; Οι πονοκέφαλοι μπορούν να προκληθούν τόσο από εσωτερικούς όσο και από εξωτερικούς παράγοντες, όπως αναφέρει ο Δρ. Lawrence Newman, καθηγητής στο Τμήμα Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Langone της Νέας Υόρκης.
Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζοντας τα πιθανά αίτια που τους προκαλούν μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε πιο εύκολα.


Εάν μειώσατε πρόσφατα την ποσότητα καφεΐνης που καταναλώνατε καθημερινά ή πίνετε ροφήματα που περιέχουν τη συγκεκριμένη ουσία διαφορετικές ώρες κάθε μέρα, μπορεί να εμφανίσετε πονοκεφάλους.


Η ηλικία σας μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα που εμφανίζετε πονοκεφάλους. Οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από ημικρανίες ή κεφαλαλγίες τάσης αρχίζουν να τις βιώνουν όταν είναι έφηβοι. Η συχνότητά τους συνήθως κορυφώνεται στις δεκαετίες των 20 και των 50.


Εάν «κουράζετε» τα μάτια σας περισσότερο από ότι συνήθως, επειδή για παράδειγμα διαβάζετε ένα βιβλίο ή δουλεύετε πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, ίσως αντιμετωπίζετε συχνούς πονοκεφάλους.


Η αφυδάτωση του οργανισμού σας μπορεί να ευθύνεται για τις ημικρανίες που βιώνετε, για αυτό είναι σημαντικό να φροντίζετε να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Το άγχος αναφέρεται συχνά ως μία κοινή αιτία για τις ημικρανίες. Σύμφωνα όμως με τον Δρ.Newman: «Μπορεί να είστε το πιο αγχώδες άτομο στον κόσμο, αλλά αν δεν έχετε το γονίδιο που ενεργοποιεί τις ημικρανίες τότε δεν πρόκειται να επιρεαστείτε».
Η στέρηση του ύπνου μπορεί να αποτελεί μία ακόμη αιτία για τις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους τάσης. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι ενήλικες ηλικίας μεταξύ 18 και 60 ετών πρέπει να επιδιώκουν να κοιμούνται επτά ή περισσότερες ώρες κάθε βράδυ.
Οι τραυματισμοί στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσουν διάφορα είδη συχνών πονοκεφάλων. Μία σοβαρή διάσειση, θα μπορούσε να αποκαλύψει την ευαισθησία κάποιου για πονοκεφάλους τάσης ή ημικρανίες ή να επιδεινώσει τους πονοκεφάλους που ήδη βίωνε για μερικούς μήνες.

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ