Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ανδρέας Οβεζίκ: «Οι ζημιές είναι μεγάλες και σε χιλιάδες στρέμματα»

Συνέντευξη στο Πρακτορείο FM για τις χιλιάδες των στρεμμάτων που έχουν υποστεί καταστροφές από το Απριλιάτικο χαλάζι, έδωσε ο Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου Α.Σ Αλιάκμονα, Ανδρέας Οβεζίκ. Μιλώντας για τα προβλήματα που προκάλεσε η «πρόωρη», όπως είπε, έλευση του χαλαζιού, επισήμανε ότι
γίνονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές για να ξεκινήσει η αναγγελία ζημιάς από τον ΕΛΓΑ και να σωθούν όσοι καρποί δεν χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία.
«Πέρσι είχαμε ελάχιστες χαλαζοπτώσεις, οι οποίες κάθε χρόνο παρατηρούνται τον Μάϊο και τον Ιούνιο. Φέτος ήρθαν πολύ νωρίτερα και δεν γνωρίζουμε πως θα κυλήσει η υπόλοιπη περίοδος της καρποφορίας. Παρατηρήθηκαν μεγάλες καταστροφές σε μεγάλη έκταση, αφού η χαλαζόπτωση χτύπησε τις καλλιέργειες για 3 μέρες, πιάνοντας όλο τον νομό, από Νάουσα, Βέροια και Αλεξάνδρεια.
Οι καλλιέργειες στις περιοχές της Ραχιάς, του Διαβατού, της Κουλούρας, της Μελίκης, του Παλαιού Πρόδρομου, του Ροδοχωρίου και άλλες έχουν πληγεί από την χαλαζόπτωση, οπότε καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για πάρα πολλά στρέμματα. Στα νεκταρίνια και τα ροδάκινα, που αυτή τη στιγμή ο καρπός τους είναι σαν φουντούκι, οι τρύπες φαίνονται, ενώ περιμένουμε να φτιάξει ο καιρός για να δούμε αν έχουν χτυπηθεί τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα κεράσια» υπογράμμισε ο κ. Οβεζίκ στο Πρακτορείο FM.

Ο ίδιος πάντως επισημαίνει ότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών ήρθε από την Βορειοδυτική πλευρά της χώρας και μέσα σε λίγη ώρα έφτασε σε Πέλλα και Ημαθία, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα που πετούν για να διαλύσουν το χαλάζι να μην προλάβουν να επέμβουν σε όλες τις περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ