New entry στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας - Στα δημοτικά έδρανα ο Ηλίας Γραμματικόπουλος

Καλωσορίσματα και αλλαγές είχαμε σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Μετά την εκλογή Νίκου Μωυσιάδη, ως νέο πρόεδρο του ΔΣ, τη θέση του στα δημοτικά έδρανα πήρε και ο Ηλίας Γραμματικόπουλος. Ο Ψυχίατρος και πρόεδρος του ΚοιΣΠΕ «Δεσμός», ορκίστηκε πριν από λίγες ημέρες από τον
Δήμαρχο ως νέος δημοτικός σύμβουλος, αντικαθιστώντας, ως επιλαχών της πλειοψηφούσας Δημοτικής Παράταξης «Δράση με Γνώση», τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Τσαπαρόπουλο, που παραιτήθηκε και από τη θέση του προέδρου του ΔΣ.
Ο νέος δημοτικός σύμβουλος, ανέλαβε «δράση» αμέσως, με την «παρθενική» του εμφάνιση στα δημοτικά έδρανα, καθώς προτάθηκε από τον Δήμαρχο να εκτελέσει χρέη ψηφολέκτη, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους Θωμαή Στιόκα και Μιχάλη Σουμελίδη, κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Τον νέο δημοτικό σύμβουλο καλωσόρισε ο νέος πρόεδρος ΔΣ Νίκος Μωυσιάδης, που του ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ


Στην εποχή μας όπου οι αξίες, κοινωνικές αλλά πρωτίστως ηθικές, έχουν χάσει πλέον το νόημά τους, καθώς έννοιες όπως τιμιότητα στην εργασία και φιλότιμο αντικαταστάθηκε με την έννοια της «καρέκλας και της κωλοτούμπας», της ισονομίας και αξιοκρατίας που αντικαταστάθηκε με το «βόλεμα, την κομματική γραμμή και ιδεολογία», της ανιδιοτέλειας που αντικαταστάθηκε με τη «συναλλαγή», με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στο διχασμό και στην φτωχοποίηση του πληθυσμού, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους κατάλληλους για να τους οδηγήσουν στο μέλλον.

Είχα γίνει αποδέκτης προτάσεων να συμμετέχω εκ νέου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, τις οποίες αρνήθηκα, καθώς οι υποχρεώσεις μου ως Ψυχιάτρου και με το θεσμικό ρόλο του Προέδρου ΔΣ του ΚοιΣΠΕ Ημαθίας «Δεσμός», αφορούν όλο τον κόσμο που πραγματικά έχει περισσότερη ανάγκη, καθώς οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού πλήττονται περισσότερο.

Αποφάσισα όμως να αποδεχτώ να υπηρετήσω από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, έστω και για αυτό το μικρό διάστημα που πιθανώς να μην έχει ουσιαστική αξία, τους πολίτες που με είχαν εμπιστευθεί με την ψήφο τους και κυρίως να τιμήσω τον θείο μου Δημήτριο Γραμματικόπουλο που δεν είναι πλέον μαζί μας, καθώς με οδήγησε τότε να συμμετέχω στις εκλογές πείθωντας με ότι είμαστε υποχρεωμένοι ως πολίτες να συμμετέχουμε ενεργά στην αναδιάρθρωση της κοινωνίας.

Αποφάσισα να αποδεχτώ, διότι ως Πόντιος με καταγωγή από την Μικρή Σάντα της Ημαθίας και ως Έλλην Μακεδών, θέλω να δηλώσω ότι δεν χωράνε μισαλλοδοξίες και διχασμοί στην αναγέννηση της πατρίδας μας, που δυστυχώς έχει ξεπουληθεί και υποδουλωθεί, έχοντας διώξει στο εξωτερικό την καλύτερη γενιά του και βιώνει την χειρότερη «γενοκτονία», καθώς η υπογεννητικότητα και η γήρανση του πληθυσμού αποτελούν τα σοβαρότερα προβλήματα του πληθυσμού, με τα οποία όμως δεν ασχολείται ούτε η τοπική αλλά ούτε και η κεντρική εξουσία.

Η «Ιδεώδης Πολιτεία» στο έργο «Πολιτεία ή Περί Δικαίου» του Πλάτωνα, χαρακτηρίζεται από τέσσερις αρετές: Σοφία, Ανδρεία, Σωφροσύνη και Δικαιοσύνη. «Ο κάθε ένας στην κοινωνία κάνει αυτό που χρειάζεται, ανάλογα με τον ρόλο του μέσα σε αυτήν, χωρίς να εμποδίζει τη λειτουργία των άλλων και να ξεφεύγει από τα πλαίσια που έχουν οριστεί για τον ίδιο, χωρίς δηλαδή να είναι πολυπράγμων».

Δυστυχώς, η σύγχρονη πάθηση των νεοΕλλήνων, που γοητεύονται από το MasterChef και το Survivor, είναι η προβολή προτύπων χωρίς αξίες, ώστε να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη και η αριστεία να αποτελεί «μίασμα και χολέρα». Έτσι ακατάλληλοι άνθρωποι καταλαμβάνουν διάφορες θέσεις, με κριτήρια την «εικόνα» που αναπαράγεται και παίζει τεράστιο ρόλο στην σύγχρονη κοινωνία μας. Και έτσι καταλήξαμε να μας κυβερνούν άνθρωποι με θράσος και αναίδεια «(ξε)πουλώντας ελπίδα», με ιδεοληψίες και χωρίς σεβασμό στον πολίτη και στην άποψή του, στις αξίες της πατρίδας, του έθνους και της θρησκείας μας. Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες του έθνους, η εκπαίδευση είναι η μοναδική σωτηρία για το μέλλον.

Καθώς ακόμα δεν έχω φύγει στο εξωτερικό και εγώ, προσπαθώντας να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο μου, αποδέχομαι να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου.

Κλείνω με ευχές προς τους υποψηφίους να μάθουν να «ακούνε όπως η μάνα το παιδί της», και προς τους πολίτες να αξιολογήσουν τους υποψηφίους ως σαν να ήταν οι ίδιοι υποψήφιοι!

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΥΣ....

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.....

Η ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΑ, ΜΟΝΟ ΟΝΕΙΡΑ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ