Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πεντανόστιμο Μυλοκόπι στον φούρνο με λαχανικά για την Κυριακή των Βαΐων


Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Κυριακή των Βαΐων και σύμφωνα με την παράδοση τρώγεται ψάρι. Κολιός, μπακαλιάρος, μυλοκόπι κ.ο.κ έχουν την τιμητική τους λοιπόν. Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς, επέλεξε να μας δείξει πως να ετοιμάσουμε πεντανόστιμο μυλοκόπι στο φούρνο με λαχανικά, ώστε να μην είναι πολύ «βαρύ» μετά από τις τόσες μέρες νηστείας και μας εύχεται Πνευματική Μ. Βδομάδα! 

Η συνταγή μπορεί να γίνει με το ψάρι και τα λαχανικά της αρεσκείας σας. Δείτε τη συνταγή:

Φιλετάρουμε το μυλοκόπι. Το κόβουμε στα δύο και χαράσσουμε διαγώνια. Αλατοπιπερώνουμε την κάθε φέτα και προσθέτουμε φέτες από ντομάτα και lime. Ρίχνουμε από πάνω κλωναράκια θυμάρι.

Φτιάχνουμε μια σώς με πορτοκάλι, μέλι, μουστάρδα, ελαιόλαδο και φρέσκο μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά ώστε η βινεγκρέτ να έχει μια πλούσια κρεμώδη υφή.Φυλάσσουμε.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Τα ανακατεύουμε με ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και φρέσκο θυμάρι.Προσθέτουμε στο ταψάκι μισό φλιτζάνι νερό για να ψηθούν καλύτερα και να μαλακώσουν.Ψήνουμε το μυλοκόπι στο φούρνο στους 180 για 20΄. ( προσοχή να μη στεγνώσει το ψάρι). Τέλος περιχύνουμε το φαγητό μας με την βιντεγκρέτ που έχουμε ετοιμάσει και σερβίρουμε

Υλικά:
1 μυλοκόπι περίπου 1½ κιλό
1 ντομάτα σε φέτες
1 μοσχολέμονο(lime) σε φέτες
2 καρότα κομμένα σε sticks
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
½ σελινόριζα κομμένη σε κύβους
250γρ λαχανάκια Βρυξελλών
5 πατάτες baby, κομμένες στη μέση
Λίγα κλωναράκια θυμάρι
Ελαιόλαδο


Για την σάλτσα:
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξύδι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ