Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προοπτική ίδρυσης Γραφείου Τουρισμού με πρωτοβουλία του Δήμου Βέροιας

Για την προοπτική ίδρυσης DMO (destination management office), ενός Γραφείου Τουρισμού στην Ημαθία με πρωτοβουλία του Δήμου Βέροιας, μίλησαν χθες εκπρόσωποι του δήμου, της περιφέρειας και φορείς του τουρισμού, σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων. Στη
σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι μόνο από τους δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας, αφού ο δήμος Νάουσας δεν έλαβε μέρος, η Μητρόπολη Βέροιας, η Αγγελική Κοτταρίδη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, η ΑΝ.ΗΜΑ, οι σύλλογοι ΤΟΒ και Κάρανος, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και ζαχαροπλάστες. Καλεσμένος ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γρηγόρης Τάσιος, που εξήγησε τους τρόπους, τη δημιουργία και την επιτυχία ενός αντίστοιχου Γραφείου Τουρισμού που λειτουργεί από το 2008 στην Χαλκιδική, ενώ για την προοπτική και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βασίλης Λυκοστράτης.




















Αυτό που διαπιστώθηκε ωστόσο και αποτελεί σοβαρό σκόπελο που πρέπει να ξεπεραστεί, είναι η έλλειψη νομικού πλαισίου για την ίδρυση ανάλογου Νομικού Προσώπου και στην Ημαθία. Ως πιθανή λύση προτάθηκε η ΑΝ.ΗΜΑ με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και διεύρυνση της δραστηριότητάς της. 

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι κατά πόσο η Ανατυξιακή Ημαθίας είναι σε θέση να υποστηρίξει ένα τέτοιο μεγάλο εγχείρημα και με ποιον τρόπο θα εμπλακούν ιδιώτες και φορείς επιχειρήσεων.





3 σχόλια:

  1. Για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο τουρισμός ήρθε στη Βέροιας και δεν τον έφεραν αυτοί :
    (ειπώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη)
    Κοτταρίδη:

    "Στοιχεία επισκεπτών του 2018 στην αρχαιολογική Ημαθία έδωσε η κ. Κοταρίδη (220.000 στους βασιλικούς τάφους, 50.000 στο Ανάκτορο, 45.000 στη Βέροια και 18.000 στη Νάουσα -χωρίς φύλακες τα Σαββατοκύριακα στους τάφους, που φέτος θα είναι περισσότεροι, όπως είπε), αναφέροντας τον (εφικτό, όπως σχολίασε) στόχο της ΕΦΑ για πέντε διανυκτερεύσεις στην Ημαθία μόνο για τα αρχαιολογικά." από pena.press.
    Και αυτοί μόνο για τους αρχαιολογικούς χώρους, χωριστά οι θρησκευτικός, αθλητικός, καλλιτεχνικός, χιονοδρομικός, γαστρονομικός κλπ τουρισμός στον Δήμο της Βέροιας.
    Και μόνο η σύμφωνη γνώμη όλου του Νομού στη νέα πρόταση του Βοργιαζίδη για την ίδρυση ενός Γραφείου Τουρισμού στην Ημαθία τα λέει όλα. Έτσι γίνονται οι δουλειές, όχι με εκθέσεις ιδεών ευχολόγια και προσωπικά κόμπλεξ.
    Μπράβο στο Δήμο Βέροιας και στο Τμήμα Τουρισμού. Να τα λέμε και αυτά.
    Ευτυχώς η αλήθεια δεν κρύβεται, όσο και να θέλουν μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κ.Κοταριδη είπε πόσοι επισκεφθηκαν τους Βασιλικούς τάφους.Το πρόβλημα ο δημος Βέροιας, το έχει στην διασταύρωση της Εγνατίας ,τα λεωφορεία στρίβουν για Θεσσαλονικη στην επιστροφή από Βεργίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ότι δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται στη Βέροια από τουρίστες το καταλάβαμε, δεν ξέρεις και να διαβάζεις ή να ακούς ; "45.000 στη Βέροια" είπε (εννοώντας τους αρχαιολογικούς χώρους της Βέροιας) (χωριστά οι θρησκευτικός, αθλητικός, καλλιτεχνικός, χιονοδρομικός, γαστρονομικός κλπ τουρισμός στον Δήμο της Βέροιας) λέω εγώ. Το ξέρεις ότι ακόμη και για τις ανθισμένες ροδακινιές που έκανε ο Τουριστικός Όμιλος, ήρθαν πολλοί τουρίστες αλλά και επαγγελματίες φωτογράφοι ;
      Ότι δεν σε αφήνει ο φανατισμός να το παραδεχθείς και αυτό το καταλάβαμε. Εσύ όμως χάνεις όταν δεν μπορείς να δεις τα πράγματα όπως έχουν.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ