Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Freskon 2019: Πεσμένη χρονιά στην παραγωγή και την πώληση φρέσκων φρούτων

«Η παραγωγή ροδάκινων στην Ημαθία και την Πέλλα είναι σε άσχημη θέση»
Πολλά είναι τα προβλήματα στην παραγωγή και την πώληση φρέσκων φρούτων την τρέχουσα σεζόν, σύμφωνα με τα όσα είπε ο εκδότης του περιοδικού «Φρουτονέα», Τάκης Ορφανός στη
συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε για την παρουσίαση του προγράμματος της 5ης Freskon, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 11 μέχρι τις 13 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο. Όπως υπογράμμισε ο κ. Ορφανός τα προβλήματα ξεκίνησαν από πέρυσι το καλοκαίρι με τις έντονες βροχοπτώσεις να καταστρέφουν τις σοδειές πολλών φρέσκων φρούτων. «Η παραγωγή ροδάκινων στην Ημαθία και την Πέλλα είναι σε άσχημη θέση. Από την άλλη η κατανάλωση των ακτινιδίων ενώ ξεκίνησε με μεγάλη αισιοδοξία, στην πορεία δεν υπήρξε απορρόφηση με αποτέλεσμα να έχουμε υψηλά αποθέματα αποθηκευμένα στα ψυγεία.
Και με τα μήλα συμβαίνει το ίδιο» υποστήριξε διατηρώντας τις επιφυλάξεις του για τη νέα σεζόν ειδικά σε ό,τι αφορά την παραγωγή του ροδάκινου. Η μειωμένη παραγωγή ορισμένων φρέσκων φρούτων οφείλεται, σύμφωνα με τον εκδότη των «Φρουτονέων» στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής η οποία βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ. «Η κλιματική αλλαγή είναι προ των πυλών. Είμαστε σε μια φάση που πρέπει να αναθεωρήσουμε ορισμένα πράγματα.Το φρέσκο φρούτο στην Ελλάδα δε θα σταματήσει να υπάρχει αλλά η χρονιά που διανύουμε δεν είναι και από τις καλύτερες» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ