Στο πολύπαθο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ ο Μητσοτάκης

«Να δούμε πως θα της ξαναδώσουμε ζωή»
Το Εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας ήταν ο πρώτος σταθμός της τρίτης μέρας της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτακη στην Κεντρική Μακεδονία. Ο διευθυντής του εργοστασίου που ήταν το τελευταίο που είχε απομείνει
ανοικτό μετά από 60 χρόνια λειτουργίας της ΕΒΖ, τον ενημέρωσε για τις δυνατότητες της μονάδας που καλύπτει 650 στρέμματα και έχει το μεγαλύτερο σιλό στα Βαλκάνια, με δυνατότητα επεξεργασίας 8.000 τόνων την ημέρα και 50.000-100.000 τόνους ζαχαρης, παραγωγή το χρόνο. 

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τους τευτλοπαραγωγους και τους ροδακινοπαραγωγούς της περιοχής που παράγουν κομπόστες, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την αγωνία τους για το μέλλον τους, καθώς το εργοστάσιο πήρε παράταση λειτουργίας μόλις σήμερα, μόνο για τον επόμενο χρόνο. Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται για μια μονάδα που στα καλά της αποτελούσε στήριγμα για όλη τη Μακεδονία.
«Να δούμε πως θα της ξαναδώσουμε ζωή» τους είπε, ρωτώντας για τη δυνατότητα να υπάρξει δεύτερη, παράλληλη γραμμή παραγωγής για στέβια, καθώς τα υποκατάστατα ζάχαρης κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στο ράφι. «Θα πρέπει να δούμε πώς μπορεί να γίνει βιώσιμη η παραγωγή. Η ζάχαρη θα αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από πλευράς δημόσιας υγείας. Τα υποκατάστατα θα μπαίνουν όλο και περισσότερο στην αγορά. 

Θα επεξεργαστώ πώς μπορούμε καταρχάς να επιβιώσετε στο σήμερα, να έχετε εισοδήματα φέτος. Το να πούμε ότι γλιτώνουμε ένα χρόνο ακόμα είναι θετική εξέλιξη, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε πώς θα είναι το εργοστάσιο σε 10 χρόνια. Να είναι βιώσιμη η καλλιέργεια μακροχρόνια» τους είπε, προσθέτοντας πως «σε οτιδήποτε γίνει θετικό από αυτή τη μηδενιστική κυβέρνηση δεν είμαστε αντίθετοι, άλλωστε εμείς θελουμε τις επενδύσεις».

2 σχόλια:

  1. Κούλης ο "ζωοδότης"!

    Έλληνα αγρότη να το ξέρεις! Ουδείς σύμμαχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνα αγροτη παρε την τυχη σου με εντιμους νεους ανθρωπους, μην αφηνεις μια ζωη τους ιδιους και τους ιδιους που ταζουν οτι θα ...και το μονο που πετυχαινουν ειναι το προσωπικο τους επιχειρηματικο και προσωπικο συμφερον. Μαζευτειτε εντιμοι και καντε την αρχη με στοχο την ποιοτητα, καθετοποιηση της παραγωγης σε μεγαλα σχηματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ