Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Έκθεση «Από την ύλη στο άυλο» εγκαινιάστηκε στη γκελαρί Παπατζίκου

Τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Έβελυν Wallner Παπαδοπούλου με τίτλο: «Από την ύλη στο άυλο», πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 19 Απριλίου στη γκαλερί Παπατζίκου. Πρόκειται για έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες και εγκαταστάσεις από μαλλί
προβάτου. Την εκδήλωση χαιρέτισαν η γνωστή Εικαστικός Αφροδίτη Λίτη, ο Ψυχίατρος Αλέξης Λάππας και η υπεύθυνη της γκαλερί Βίκυ Παπατζίκου, που καλωσόρισε το πολυπληθές κοινό που παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης.
Παίρνοντας το λόγο η Έβελυν Wallner Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε αρχικά στο πως εμπνεύστηκε το περιεχόμενο της έκθεσης, που όπως είπε, έγινε σε μια όχι και τόσο καλή περίοδο της ζωής της. Ήταν τότε που αποφάσισε να γνωρίσει τα πρόβατα καλύτερα από τα άλλα ζώα, παίρνοντας μάλιστα στο σπίτι της δυο θηλυκά πρόβατα, τα οποία, αφού έμαθε πως να τα φροντίζει σωστά, άρχισε να ζωγραφίζει μέχρι που ανακάλυψε το μαλλί τους, το δώρο τους, όπως το χαρακτήρισε. Σύντομα το μαλλί των δυο προβάτων δεν ήταν αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του έργου που μεγάλωνε και απευθύνθηκε σε ανθρώπους που της πρόσφεραν απλόχερα περισσότερη πρώτη ύλη. «Η όλη διαδικασία της επεξεργασίας του μαλλιού, το πλύσιμο, το χτένισμα, ήταν κάτι που με γαλήνευε, σαν μια προσευχή», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Wallner Παπαδοπούλου. Δείτε φωτογραφίες:









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ