Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Προεδρικές εκλογές στα Σκόπια: Προηγείται ο «εκλεκτός» του Ζάεφ

Στο 99,7 % των αποτελεσμάτων (σε 3.501 εκλογικά κέντρα από 3512 συνολικά) που έδωσε τις πρώτες πρωϊνές ώρες η Κεντρική Κρατική Εκλογική Επιτροπή για τις χθεσινές προεδρικές εκλογές στα Σκόπια ο υποψήφιος των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, Στέβο Πενταρόφσκι προηγείται με μόλις μισή ποσοστιαία μονάδα ή 3.500 ψήφους. Συγκεντρώνει 323.333 ψήφους ή 42,84% ενώ η υποψήφια της αντιπολίτευσης του VMRO – DPMNE Γκιορντάνα Σιλίανοφσκα παίρνει 318.811 ψήφους η ποσοστό 42.24% ενώ ο υποψήφιος της Συμμαχίας των Αλβανών και του BESA Μπλερίμ Ρέκα 79.812 ψήφους ή ποσοστό 10,58% τοις εκατό.
Στον πρώτο γύρο το δικαίωμα της ψήφου άσκησαν 754.514 ψηφοφόροι από 1.808.131 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους δηλαδή ποσοστό 41,8% ενώ στις προηγούμενες προεδρικές εκ΄πγές του 2014 η συμμετοχή ήταν στο 48,86%.

Να αναφερθεί ότι σε συνεντεύξεις τύπου που έδωσαν κοντά στα μεσάνυχτα και οι δύο πλευρές των υποψηφίων εμφανίσθηκαν ως νικητές, με την αντιπολίτευση του VMRO-DPMNE δια του προέδρου του κόμματος Χρίστιαν Μίτσκοσκι να ζητά πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Έκανε λόγο για αρχή της πτώσης του Ζόραν Ζάεφ και ότι στο δεύτερο γύρο στις 5 Μαΐου νικητής θα είναι η Γκιορντάν Σιλιάνοφσκα, υποστηρίζοντας όσο θα προσελκύσει τις ψήφους του Μπλερίμ Ρέκα. Από την πλευρά του ο ηγέτης του SDSM και πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη νίκη της Πενταρόφσκι στο δεύτερο γύρο και ζήτησε την υποστήριξη των πολιτών που ψήφισαν τον Αλβανό υποψήφιο.

Η εκλογή στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών θα είναι ευκολότερη επειδή η διαφορά ανάμεσα σε εμένα και την Γκιορντανα Σιλιανόφσκα είναι μεγάλη, γιατί γνωρίζουμε ότι το μαύρο δεν είναι επιλογή, δήλωσε ο Στεβο Πενταρόφσκι και κάλεσε του πολίτες που έριξαν τις ψήφους τους στον Μπλερίμ Ρέκα καθώς και τους αναποφάσιστους να τον ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ